KONTROLLI AEGSASTI: Kui sihtriik nõuab viisat, aga reisijal kehtivat viisat ette näidata ei ole, siis Tallinnas lennule ei pääse. Mõnes riigis saab viisa ka piirilt.

Foto: Jarek Jõepera
Reisimine
18. oktoober 2022, 11:03

KOOLIVAHEAJAL REISIMA: mida teha, et puhkus ei lõpeks juba Tallinna lennujaamas

Järgmisel nädalal algav koolivaheaeg toob lennujaama tavalisest enam lastega reisijaid. Selleks, et reis kulgeks tõrgeteta, võiks kohale tulla vähemalt kaks tundi enne lennu väljumist. Samuti tasub aegsasti üle kontrollida reisidokumentide kehtivusajad ja nõuded sihtriigis, tuletab Tallinna lennujaam meelde oma pressiteates.

Koroonaajal, mil reisimist oli vähem ja segadust ning reegleid rohkem, tehti kodutöö korralikult ära ja valmistuti reisideks põhjalikumalt ette. Piirangute kadumisega on reisijate valvsus vähenenud ja sestap on juhtunud, et reis on lõppenud juba Tallinna lennujaamas. “Viimasel ajal on kasvanud reisijate hulk, kes märkavad alles lennujaamas, et reisidokument enam ei kehti või pole end kurssi viidud sihtriigis kehtivate nõuetega,“ soovitab Tallinna lennujaama juhatuse liige Eero Pärgmäe jätkuvalt enne reisi veidi kodutööd teha, et puhkus oleks pingevaba. Ka olevat mõnel reisijal meelest läinud, kuidas tuleb pakkida vedelikke.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99