Tarbija

KELLEL VEEL OTSUS TEGEMATA: levinumad küsimused-vastused universaalteenuse kohta (10)

LISA KOMMENTAAR

Marko14. oktoober 2022, 14:29
Ikka tammutakse sama reha otsas, võrreldavad hinnad kirja panemata. On elektri hind, on elektri lõpphind, siis hiilib ligi võrgu hind, paras puder. Millise nn lõpphinnaga Nordpooli börsihinda võrrelda? Kusagil kiitles Kalle Muuli, et kõik on lihtne ja selge.... EI OLE!!!! Mingid ebaolulised avariikesed jagatakse kümnendiksekunditeks ja niiöelda analüüsitakse päevade kaupa, milleks? Praegu oleks vaja inimestele lihtsalt ja arusaadavalt elektrihinna kujunemine lahti seletada. Kes sellega hakkama saab?
Alex ei ela15. oktoober 2022, 12:10
Börsihind ei puutu asjasse. Üksiktarbija ei saa börsilt osta naftat ega bensiini, vilja ega elektrit. Elekter on pmts samasugune kaup nagu autokütus, bensiini ja diisli lõpphind tarbijale ja nafta börsihind on omavahel küll seotud, aga läbi väga mitmete muutujate, mida tädi Maalile ei ole võimalik niimoodi ära seletada, et ta rahule jääks. Talle jääb ikka mulje, et keegi püüab tal p..set lohku tõmmata.
Marko15. oktoober 2022, 17:30
Väga puutub asjasse. See on samasugune komponent lõpphinnas, nagu ka Eest Energia elektrihind. Küsimus on selles, millisel lisandite paneku etapil on need hinnad võrreldavad.
Alex16. oktoober 2022, 12:39
Täpselt nii - see on üks komponent. Aga komponente on rohkem kui üks, ja need teised komponendid võivad lõpphinda mõjutada palju rohkem kui börsihind.
Marko16. oktoober 2022, 14:36
üks kord tekib arutelu lahmimise asemel ja siis arvab mode et on kõigetargem või kõigevägevam ei ole ju ole nüüd hea poiss ja pane mu post tagasi seda pole vaja nähtavaks teha
Marko16. oktoober 2022, 17:55
mode auuuuu! pane mu postitus tagasi! kui näpud sügelevad siis vaata siia: https://www.ohtuleht.ee/1072295/kommentaarid