MÕELDES PENSIONIEALE: Riigikogu juures tegutsev Arenguseire Keskus on tõdenud, et keskmise palgaga inimene peaks investeerima iga kuu 18 protsenti oma sissetulekust, et saada pensionipõlves vähemalt 70 protsenti oma endisest sissetulekust.

Foto: Unsplash
Raha
8. veebruar 2023, 09:36

„KRIISID ON ALATI INVESTORI SÕBRAD!“ Finantsnõustaja õpetab, kuidas ka rasketel aegadel raha paigutada, et vältida vanaduses viletsust

Eelmisel aastal sai huvi investeerimise vastu suurema hoo sisse, kui pensionisambast vabanenud raha viidi aktsiaturgudele. Tõusutrendis turud tõid siis investoritele palju rõõmu. Kas nüüdseks on head ajad möödas või tasub ikkagi investeerimisega alustada?

Ajalugu on näidanud, et umbes iga kümne aasta tagant tuleb mõni kriis. Sellest mõjutatuna toimub majanduslangus, millele reageerivad ka aktsiaturud. Investori ja finantsnõustaja Jekaterina Tindi sõnul ongi just see praegu juhtunud ja aktsiaturud ei ole enam tõusutrendis. Ta soovitas investoritel meeles pidada, et tsüklilisus on üks normaalne osa elust ja turust.

„Praegu on investeerimisega alustamiseks väga põnev aeg,“ arvas Tint, sest potentsiaalseid tulevikustsenaariume on mitu.

Edasi lugemiseks: