KINNI JA NII ONGI: Sügisel sulges uksed Haapsalu kohvik Gallia Kukk, mida juhib prantslane Stéphane Clavel. Ta räägib, et tooraine hind on väiketegija jaoks üle pea kasvanud.Foto: Malle-Liisa Raigla
Eesti uudised
6. oktoober 2022, 19:45

Restoranipidaja: munade hind on poole võrra tõusnud!

„MA EI SAA ŠNITSLIT MÜÜA 15 EURO EEST.“ Kaks tuntud söögikohta panid uksed kinni! (11)

„Koroona-aastad elasime üle ja vahepeal tundus, et olukord hakkab paremaks minema. Aga siis tuli uus probleem – kallis elekter. Mitut aastat retsimist me vastu ei pea. Väiksel tegijal on puhver või rasvakiht väiksem ja lõpuks tuleb säärane otsus vastu võtta,“ räägib väikeettevõtja Reljo Laur, mispärast ta otsustas sulgeda Ahja aleviku ainsa söögikoha.

Tartu-Räpina-Värska maantee äärses Ahja alevikus asuv Ahja pubi on kostitanud kohalikke ja läbisõitjaid tervelt üksteist aastat. Selle omanik Reljo Laur otsustas septembri alguses, et kuna sügis ja talv tuleksid niivõrd suure miinusega, siis puhtalt majanduslikel kaalutlustel oleks mõistlikum pubi uksed sulgeda. Laur pole sugugi ainus ettevõtja, kes on koroonakriisi ja muude jamade kiuste viimastel aastatel vastu pidanud, kuid nüüd – 2022. aasta sügisel – on piir ette tulnud. Põhjuseid äri sulgemiseks on mitu.

Edasi lugemiseks: