ANTARKTIKA: Lõuna-Georgiast (pildil) laevaga teele saadetud postkaart jõudis Eestisse 78 päevaga. Tšiili Antartika uurimisjaamas postitatud kaart oli teel üle aasta.Foto: Erakogu
Reisimine
1. oktoober 2022, 11:08

VEEL ÜKS PÕHJUS REISIDA: võimalus saata võhivõõrastele inimestele postkaarte

Vahet pole, kas ma olen mõnes linnas või riigis 24 tundi või kaks nädalat, esimese asjana otsin alati üles postkontori. Enne seda võtan rahulikult mõne tunni, et kirjutada postkaartidele aadressid ja tekstid ning kleepida postmargid ja par avion kleepsud. Kaardid ei jõua mitte ainult minu sõprade ja tuttavate postkasti, vaid saadan neid ka võhivõõrastele inimestele üle terve maailma.

Kui paljud inimesed rändavad, et avastada erinevaid kultuure, proovida võõramaiseid toite, uurida arhitektuuri jne, siis minu eesmärk on külastada kohalikke postkontoreid ja saata reisidelt postkaarte. Mulle meeldib saata ja saada füüsilisi kaarte ning sestap on postkontorid mulle alati meeldinud. Olen saatnud postkaarte paljudest riikidest, sealhulgas Süüriast, Iraagist, Põhja-Koreast ja ka neist riikidest, mida enam ei eksisteeri, nagu näiteks NSVL, Saksa DV ja Tšehhoslovakkia. Kindlasti on üks haruldasemaid kohti, kust kirja saata või saada, ka Antarktika.

Edasi lugemiseks: