PESUMASIN HINNAS: Tartus Raatuse tänaval asuva üliõpilaselamu üüris sisalduvad nii kommunaalkulud kui ka pesumasina kasutamine.

Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
6. september 2022, 13:00

TARBIMISEL PILK PEAL: fikseeritud hindadega üliõpilaskodudes vee ja elektriga priisata ei saa

Tänavusel sügis- ja talveperioodil prognoositakse varasemast pea kaks korda kõrgemat elektri hinda, oodata on toasooja kallinemist ning tahetakse tõsta ka vee hinda. Kas ja kuidas hoiavad üliõpilaskülad silma peal üürnike vee ja energia tarbimisel? Eriti siis, kui kommunaalkulude eest ei pea eraldi tasuma.

MTÜ Tartu Üliõpilasküla haldab Tartu linnas kaheksat ühiselamut. Mõned neist pakuvad ühe või kahetoalisi korteritüüpe tube taskukohaste hindadega. Näiteks Pepleri 14 asuvas ühiselamus tuleb ühekohalise kortertüüpi toa eest välja käia 171 eurot kuus ning kahekohalise eest 287 eurot. Purde tänava ühiselamus tuleb ühetoalise korteri eest välja käia 234 eurot kuus. Narva maantee 27 asuvas ühikas maksab kahetoaline korter 301 eurot kuus. Muudes üliõpilaskodudes on võimalik üürida vaid ühekohalisi tube. Arvestades, et kinnisvaraturul küsitakse praegu hingehinda ka renoveerimata ühetoaliste uberike eest, siis on üliõpilastel lausa vedanud.

Edasi lugemiseks: