OSA ELUST: Grete ei erista õppimist tavatoimingutest: „Mingis mõttes õppimine on kohanemine, mis omakorda on üks ellujäämise põhieeldusi.“

Foto: Erki Pärnaku
Inimesed
11. september 2022, 14:41

ME ÕPIME VALESTI! Hariduspsühholoog Grete Arro: kõigepealt jagatakse teadmisi ja alles siis lastakse lahendada probleeme. Tuleks teha vastupidi! (5)

„Kui sa keeldud õppimisest, läheb elu väga kiiresti raskeks, sest sa ei mõista maailma enda ümber,“ ütleb haridus- ja keskkonnapsühholoog Grete Arro. Praeguses keerulises maailmas on teadmised eriti olulised. Nii räägimegi temaga uute tarkuste omandamisest ja hariduse tähtsusest.

Seda, et õppimiseks on vaja vaeva näha, tuleb lastele juba varakult selgitada. Nad peaksid teadma, et nende aju läheb targemaks, osavamaks ja mõtleb uusi asju välja ainult siis, kui ta võtab ette enda jaoks raskeid ülesandeid. „Kui minu jaoks on hästi kerged laulmine ja kõrgushüpe, aga natuke raskem keemia, siis ma võiksin kõigis neis valida ikkagi just need ülesanded, mis minu jaoks rasked on. Mitte keemiast kõrvale nihverdama ja laulma ainult seda, mis juba niigi ludinal tuleb,“ toob haridusspetsialist Grete näite.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99