PIIR PEALE: Ühegi teenindaja palga sisse ei kuulu see, et klient sõimab, ropendab ja ennast tema peal välja elab. Foto on illustratiivne.

Foto: Vida Press
Tarbija
10. november 2022, 10:37

Artikkel ilmus esmakordselt 26.08.2022

„MIDA TE ENDALE LUBATE?!“ Kas eestlased lähevad teenindajale appi, kui klient räuskab või kiusab? (11)

Leti taga askeldav verinoor tütarlaps on näost kaame, aga ta ei anna alla. Ta seletab kolmandat korda, miks ta joobes mehele alkoholi ei müü. Järgneb räige sõimulaviin, mis annab tunnistust eriti väärastunud fantaasiast. Kuid seekord ei jää teenindaja üksinda sõimaja fantaasiatega tegelema –paar järjekorras seisvat inimest kuulutavad räuskajale, et tehku sääred või nad kutsuvad politsei.

Korraga on purjus räuskaja bravuurikus kadunud ja ta läheb vaikselt porisedes minema, jättes oma kauba letile laiali. Kuid selle koristamine on väike probleem, võrreldes äsjase stseeniga.

Muidugi, mitte alati ei lähe nii hästi. „Kärva ära, värdjas!“ kõlab võikalt üle Circle K teenindussaali sihvaka heas vormis noormehe suust. Triin (42, kahe lapse ema) kogub ennast hetke ning hoolimata sellest, et sisimas tahaks ta lihtsalt ära joosta, ütleb ta rahulikult: „Palun ärge ärrituge. Vastavalt Eesti Vabariigi tubakaseadusele pean ma...“ Ta ei jõua lauset lõpetada, kui tema suunas lendab üle leti suur tatilärakas ning noormees väljub vandesõnade ja roppuste saatel müügisaalist.

Kui palju on teistel teenindajatel probleeme sellega, et klient ehk kuningas oma võimu kuritarvitab

Edasi lugemiseks: