Internetikulu lennukis: rahustavat unemuusikat kuulates rakendus Türgist üle lennates rändlusteenus.

Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Reisimine
31. juuli 2022, 12:10

HALB ÜLLATUS TELEFONIARVEL: „Sain alles tagantjärele teada, et lennukis oli rakendunud rändluspakett.“ (6)

Paljudel on telefonis andmerändlus ehk data roaming pidevalt sisse lülitatud. Reisides tasub sellega aga ettevaatlik olla. Pikemal reisil olnud eestlanna avastas, et tema teadmata oli interneti päevapakett rakendunud isegi öisel lennul üle Türgi.

Telia paketti kasutav eestlanna käis juulikuus pikemal reisil, kus sihtpunkti jõudmiseks tuli teha ka vahemaandumisi, üks neist Araabia Ühendemiraatides. „Kuna peatusime Bangladeshi sõites Dubais, aktiveerisin päevapaketi, et leida üles meie hotell ja linna vahel orienteeruda. Saabuvad sõnumid teavitasid nii 12eurose päevapaketi andmemahuga 0.19 GB käivitumisest kui ka kasutamise lõpuni jäänud ajast,“ räägib ta.

Bangladeshis kasutas ta kohalikku 8eurost kõnekaarti, selle vähese raha eest sai 40 GB andmemahtu ja 1000 kõneminutit. „Tagasiteel vahetasin Dubais oma Telia SIM-kaardi tagasi, kuid lennujaamas kasutasin sealset wifi-võrku. Veetsime öö Dubai lennujaamas ja seepärast tahtsin lennukis kindlasti magada. Peale õhkutõusmist lülitasin lennurežiimi välja, sest sellega ei saa bluetooth'i kõrvaklappe ühendada. Samal ajal kui nautisin looteasendis oma 111 hz unemuusikat, aktiveerus 10 km kõrgusel Türgi päevapakett. Sellest sain teada alles Poolas kui tagantjärele tulid sõnumid, et mul on nii Araabia Ühendemiraatide kui ka Türgi paketti kasutada jäänud veel kaks tundi,“ meenutab ta.

Hinnakirja järgi tuli tal tasuda 36 eurot päevapakettide eest, millest ta vaid ühte ka päriselt kasutas. Seega mõtiskleb naine

Edasi lugemiseks: