Foto: pood.lossiantiik.eu
Tarbija
23. juuli 2022, 08:33

RAHA PÖÖNINGUL | Eestiaegsed kommipaberid on hinnas (3)

Paljud koolilapsed kogusid nõukogude ajal postkaarte, taskukalendreid, rinnamärke ja muidugi ilusaid värvilisi kommipabereid. Tänaseks on need nii mõnelgi leidnud tee prügikasti, ent on ka kodusid, kus nii nõukogude- kui ka eestiaegseid kommipabereid on tänaseni säilinud. Mis väärtus neil on ja mis hinnaga võiks neid järelturul pakkuda juhul, kui endal kollektsiooni vastu huvi puudub?

1.50—10 eurot

Vaadates valikut, on järelturul kahte sorti pakkumisi: nõukogudeaegseid kommipabereid müüakse kvantiteedi ja eestiaegseid kvaliteedi alusel. Oksjoniportaalist Osta.ee on võimalik endale soetada kaks 20 kommipaberist koosnevat mitte väga kaugest minevikust pärit komplekti hinnaga 1.50 ja 1.90.

Lossi Antiigi e-poes on Kalevi kommivabriku eesti- ja venekeelsete kirjadega Mesimummi, Punase sõstra, Sirtsu ja Kateriini tükihind on 2 eurot, samas kui Albert Vessiku kirsi-, sõstra-, maasika- ja Õnne karamelli ümbrised on müügil hinnaga 4 eurot tükk. 

Osta.ee-s on Tartu magusavabrikute sõjaeelse toodangu hulka kuuluvast läbipaistvast materjalist viie kommipaberi komplekt oksjonil alghinnaga 7 eurot, kohe välja ostes maksab see 10 eurot. 

20—40 eurot

Eestiaegsed paksust paberist viis ümbrist (kolme eri värvi liköörikommid, Jäätoruke ja Ambroosia) on oksjoniportaalis Osta.ee müügil 20 euroga. Samast perioodist Renomee Pärnu vabrikus toodetud neljane komplekt Reisu karamellipabereid on müügil 40 euroga.