AMETIKOHTA ENAM POLNUD: Mehele algselt lubatud projektijuhi koht kaotati enne tema tööle asumist.

Foto: Robin Roots
Eesti uudised
1. juuli 2022, 08:38

TÕMMATI NAHK ÜLE KÕRVADE? Ikeasse kandideerinud mees jäi ilma nii endisest kui ka lubatud ametikohast (4)

„Pidin 1. juulil tööd alustama IKEAs. 9. juunil anti mulle aga teada, et minu töökohta enam ei eksisteeri. Mulle öeldi, et sul on nüüd uus töönimetus, absoluutselt teised tööülesanded ja varasemalt kokkulepitud tingimusi nad enam ei arvesta,“ räägib luhta läinud tööle kandideerimisest õnnetu Eesti mees.

Benno (nimi muudetud) leidis aprilli keskel IKEA töökuulutuse pealkirjaga „B2B projektijuht“, kuhu ka kandideeris. „20. aprillil kutsuti mind esimesele töövestlusele Zoomi teel. Esimene töövestlus läks hästi ja probleeme ei olnud. Saime kokkuleppele, et kuna mul on kool reedeti, siis pakuti mulle vaba päeva igal reedel. Kõik tööülesanded olid ilusasti lahti seletatud,“ meenutab Benno.

Peale kolmandat töövestlust sai Benno 25. mail e-kirjaga töölepingu pakkumise. Mees võeti tööle müügiosakonda projektijuhiks. Palgaks lubati 2400 eurot brutos. Esimeseks tööpäevaks märgiti 4. juuli. „Palun vasta sellele kirjale, kas võtad meie pakkumise vastu ning loodan, et sulle sobib allkirjastada tööleping digitaalselt.“ seisis Bennole saadetud kirjas.

27. mail kirjutas Benno IKEA-le, et nõustub tööpakkumisega ning saadab tagasi allkirjastatud dokumendid. „Kahjuks sellele kirjale enam vastust ei tulnud ja selle tõttu uurisin 7. juunil, millal nende allkirjastatud tööleping minuni jõuab.“

Siis aga muutus ettevõtte poolt kõik.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99