TULEB OODATA: Malagas toimunud Ryanairi streik sundis reisijaid 26. juunil pikkades järjekordades seisma.

Foto: EPA/Scanpix
Reisimine
30. juuni 2022, 20:15

LENNUNDUST KUMMITAVAD PERSONALIPUUDUS JA STREIGID! Reisijatel tuleb varuda pikka meelt: „Jõudsin plaanitust hoopis teise lennujaama.“

Personalipuudusest kimbutatud Lufthansa teavitas eelmisel nädalal tuhandete reiside ärajätmisest. Nii Ryanair, EasyJet kui ka Pariisi lennujaamad on teatanud juulis toimuvatest streikidest. Sujuvamaid lennureise võib oodata ehk alles talvel, kuid senini tuleb lennureisidel varuda kamaluga kannatust.

Praegu lennureisile minnes peab olema valmis igasugusteks sekeldusteks. Mõni neist laheneb valutumalt, teisel juhul tuleb end valmis panna pikaks ootamiseks ja võimalik, et ka plaanitust hoopis teise sihtpunkti jõudmiseks.

Jaanika pidi reisima koos sõbrannaga 24. juunil Frankfurdi kaudu Bolognasse Itaalias. Lufthansa teatas kaks nädalat varem lennureisi tühistamisest suunal Tallinn–Frankfurt. Jaanikale pakuti uut lennuvõimalust: „Tühistamisteates pakkus Lufthansa asenduslendu, mis oli õhtune lend Tallinna–Frankfurdi suunal, kuid selles Frankfurdi–Bologna otsa polnudki. Antud asenduse genereeris Lufthansa automaatsüsteem, seega polnud see inimlik viga,“ räägib naine.

Selleks, et kogu lennule uus broneering saada tuli kontakteeruda Lufthansa klienditeenindusega, kus räägitakse vaid inglise keeles. „Lõpuks sai reisiga kõik korda, sest teenindaja leidis meile sobivad lennud õige päeva varahommikuks. Mingeid lisakulusid sellest ei tekkinud.“

Kui Jaanika jaoks lahenes kõik lihtsalt, siis teel Tallinnast Detroiti sai Gerda oma nahal tunda personalipuudusest tingitud tõelisi vintsutusi, mis viisid ta hoopis teise linna.

Edasi lugemiseks: