KIIVER PÄÄSTAKS! Sellel tõuksitajal tuleb paremal juhul valus kukkumine, sest elektrilised tõukerattad suudavad vaatamata oma väiksusele siiski hirmuäratavalt suuri kiiruseid arendada. Seetõttu on kiivrikandmine vajalik, et vähemalt peavigastustest pääseda. Pilt on illustratiivne.

Foto: Remo Tõnismäe
Eesti uudised
27. juuni 2022, 17:43

VIDEOD | ELEKTRITÕUKERATAS – EESTI LIIKLUSE UUS MURELAPS. „Ei imesta, et juba on surmajuhtumeid: kiirused nendega on ikka metsikud.“ (13)

„Sellise kiirusega aparaadid kõnniteel ikka sõita ei tohiks,“ ütleb Mari, kellele sõitis eelmisel nädalal Tallinna kesklinnas otsa elektriline tõukeratas, mis ta autoteele ehk surmaohtu paiskas. PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo nendib, et Eestis on tõukerattad uued sõidukid, millega tuleb veel pikk tee käia: „Meil ei ole taristut, meie inimeste oskused kergliikurite osas on suhteliselt napivõitu ja meil ei taheta väga ka reeglitest kinni pidada.“

Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiini keskuse juht Külvar Mand ütleb, et tõukeratastelt kukkumiste tagajärgedeks võivad olla haavad, nihestused või ka luumurrud, peamiselt jäsemetel ja peas.

Võidupühal aga kukkus Tartus elektritõukerattalt 13aastane poiss. Kahjuks tema ellu ei jäänud. olitsei teada poiss kiivrit – mis on alla 16aastasele kohustuslik – ei kandnud. Asjaolude väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalmenetlus: kas keegi vastutab äärmiselt traagilise õnnetuse pärast või oli tegemist väga halbade asjaolude kokkulangemisega.

Mida aga teha Eesti liikluses tõukeratastega, et nendega liiklemine oleks turvalisem ja ära hoida teisigi traagilisi õnnetusi?

Edasi lugemiseks: