Kinnisvara

Miks ei tohiks koridorides olla silma ja hinge rõõmustavat rohelust, kui nad pole teedel ees? Päästeamet armu ei anna: lilled võivad halbade asjaolude kokkusattumisel olla eluohtlikud!

DRAAMA KORTERMAJAS: trepikojad tuleb toalilledest tühjaks teha. Miks küll? (8)

LISA KOMMENTAAR

e.20. juuni 2022, 11:30
Ei viitsinud seda hirmutamisjuttu lõpuni lugeda. Kuskil võiks olla ikkagi piir! Statistika ütleb, et enamik (vana)inimesi kukub kodus. Ja fataalselt. Seda teades tuleks nõuda kiivri kandmist 24/7? Mingi jama võib x-hetkel tabada igaüht. Aga kui ei taba? Seepärast tuleb lõpetada inimeste massiline peetimine kõikvõimalike andurite, kiivrite ja trepikodadega. Ning keskenduda õnnetuste ärahoidmisele, et tulekahjusid, kukkumisi jm. jama ei tekikski. Karmilt olgu keelatud nt. metallkorstna ehitamine vastu puitlage, ahjusiibri kinnipanek valel ajal, õhuvõtuavade tegemata jätmine jms.
Urmas20. juuni 2022, 20:26
Räägi seda ohustuskujade ja üleüldse tuleohutuse nõuete teavitamist Päästeametile või õiguskantslerile. Asi selles, et Päästeamet viitab oma ettekirjutustes mingitele EVS nõutele nagu need oleks seadusega kohustuslikud, kuid kui hakkad uurima, siis need "kohustuslikuks täitmiseks" nõutud nõudmised on teada saamiseks tasulised. Kas keegi teab mingeid seaduslikke kohustuslikke nõudeid, millede teada saamine on tasuline. Kusjuures seaduse mitte tundmine ei vabasta vastutusest. Aga EV-s on kohustuslik tasuliste seaduste tundmine.
Urmas jaurab edasi20. juuni 2022, 20:35
Ma ei tea, kas ÕL on uuriv ajakirjandus, kuid uurivale ajakirjanikule võiks olla see isegi huvitav teema- "Tasuline seadus". Me oleme omal ajal saanud Päästeametilt ettekirjutuse(viidatud oli ka rahalisele karistusele), kus on viidatud EVS-i nõuete rikkumisele ja kui läksin KOV ehitusnõuniku käest uurima, et ega tal ei ole juhulikult lugeda anda tuleohutuse kohta käivaid EVS nõudeid, siis laiutati käsi. See oleks sama kui politseinik peatab talvel auto ja küsib, et miks sul on jope lukk eest kinni, sest soovituslik on hoida jope lukk lahti ja sulle tehakse selle eest trahvi.
Hmm20. juuni 2022, 11:28
Lillepott trepikojas aknalaua peal on igati OK. Ei sega see kedagi aga meele teeb rõõmsaks. Palmipuid pole ok panna trepikotta.
võib20. juuni 2022, 18:42
olla mõni üksik on OK, aga kui neid on üle viiesaja, jah, täpselt nii - üle viiesaja. Meie treppikojas (9. korrulises majas) üks tädi arvas, et treppikoda on tema oma ja paigutas sinna igat sorti toataimi. Trepikoda tuulutada ei lubanud, ei mingid palved ega trahvid ei aidanud. Lõpuks siis sai koristusfirma kutsutud ja kõik ära koristatud tädi räiga sõimusaatel!
Lillesõber20. juuni 2022, 10:59
Kui lill paikneb koridoris sellises kohas, kust keegi mööda ei käi, siis ta ju ei sega - või kuidas? Näiteks viimasel korrusel pärast tuletõrjeredelit akna all. Kui on vaja akna kaudu evakueeruda, siis on väike asi see pott kõrvale lükata.
Urmas20. juuni 2022, 20:17
Oh, seda püha lihtsameelsust lilleilu nimel! Oled kindel, et tuletõrjuja või sinu ähmis külaline teab, et tulekahju korral läbipaistmatu suitsu sees tuleb akna avamiseks kõigepealt lillepott kõrvale lükata?
Pisarate kiskujad20. juuni 2022, 09:57
Õhtulehes on kõik asjad ja inimesed armastatud - lilled, näitlejad, sportlased jne.!