Foto: Pexels
Raha
8. september 2022, 08:03

TÕENE VÕI VÄÄR? Vanemapuhkusel olles ei saa kodulaenu

Kodulaenu taotlejad murravad tihti pead küsimustega kas ülalpeetavate olemasolu teeb kodulaenu saamise raskemaks, kas pank arvestab ka lapsetoetust sissetulekuna ning kuidas mahutub võrrandisse üldse vanemapuhkus. Nii mõnegi kohta ringleb müüt, mis kohe saab ümberlükatud.

Laste ja kodulaenu saamise ümber tiirleb palju müüte ja küsimusi, mida otse pangalt ei taheta küsida, sest kardetakse, et nii saab pank pere olukorrast n-ö haisu ninna. „Tegelikult pole lapsed ehk ülalpeetavad kodulaenu juures midagi, mis kohe laenu saamisele kriipsu peale tõmbaks. Kodulaenu puhul vaatame alati ikka tervikpilti ja mitte seda ühte väikest komponenti eraldi,“ selgitas pressiteates Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Suures plaanis käib kodulaenu andmise otsus selle järgi, et liidetakse kokku kõik laenu võtjate n-ö miinused ja plussid ning vaadatakse, kui suures osas ollakse plussis ja millises mahus saab laenu väljastada. Erinevaid faktoreid on palju ja kindlasti pole näiteks rasedus ega laps üksi laenu välistavaks teguriks.

Millised on enimlevinud müüdid?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99