Too ise melu tänavale: Nagu mujalgi, saavad paljud head asjad linnas alguse endast, ka kodanikualgatusena mais toimunud pingipäev!Foto: Tõnu Tunnel
Tarbija
4. juuli 2022, 08:21

KAS TÕESTI VÕIMALIK? Unistuste suvepuhkuse saab veeta ka linnas

Kuidas öelda ühele eestlasele, et prooviks õige veeta suvepuhkust linnas, eriti Tallinnas? Kuigi Tallinn on armas linn, siis pahatihti tundub, et seal ei ole väga midagi teha ja suvel on kõik niikuinii linnast lahkunud. Selles kontekstis näib ju suvine puhkus Tallinnas eriskummaline, justkui kibedalt mõnus.

Puhata on võimalik siiski igal pool. Ma olen selles üsna veendunud. Tuleb lihtsalt läheneda pisut loomingulisemalt ja häälestuda ise puhkamiseks ümber. Kui me räägime ühest heast linnast, peab linn olema selline, mis kutsub inimesi mõnusas rütmis kulgema ja siin-seal peatuma. Selleks tuleb endalgi vaadata ringi seiklusliku pilguga ja muuta oma tavapäraseid liikumisharjumusi. Näiteks minna tavapärastesse kohtadesse teisi teid pidi ja muude abivahenditega kui tavaliselt, seda ka hoopis muudel aegadel kui muidu. Või proovida aeglases rütmis niisama ringi ekslemist ning seejuures tajuda end ümbritsevat (linna)keskkonda hoopis teisiti.

Edasi lugemiseks: