Podcasti „Börsisupp“ külaliseks on krüptoinvestor Roman German.

Foto: Kollaaž (erakogu/ÕL)
Raha
30. mai 2022, 12:20

Riiklikul krüptorahal on ka oma olulised ohud.

„BÖRSISUPP“ | Krüptovaluuta on tulnud, et jääda. Krüptoinvestor: kümne aasta pärast on meil kasutusel digitaalne euro (6)

Tänases Õhtulehe majandusteemalises taskuhäälingus räägime krüptoinvestori ja Krüpto Klubi asutaja Roman Germaniga, milliseks võiks kujuneda krüptovaluuta ja sellega seotud tehnoloogiate tulevik.

Roman German alustas esimeste bitcoinide ostmist kümme aastat tagasi. Hoolimata sellest, et krüptoturg on läbi teinud tohutuid tõuse ja mõõnasid ning osa Germani krüptorahast on ka varastatud, näeb ta selles suurt tulevikku.

„Eks ajalugu näitab, kellel õigus on, kas kriitikutel või krüptovaradesse uskujatel. Samas juba täna tegelevad mitmete keskpankade töögrupid oma krüptoraha loomise võimaluste uurimisega. Hiljuti võttis El Salvador esimese riigina bitcoini kasutusele ametliku valuutana. Sama teed on läinud ka Kesk-Aafrika Vabariik,“ toob German näited. Ta usub, et kümne aasta pärast on meil kasutuses digitaalne euro ja peale Euroopa keskpanga on ka teised kekspangad sarnase valuuta käibele toonud.

Taskuhäälingus kuuled:

  • Mis muudab krüptoraha nii riskantseks?

  • Millal hakkame päriselt krüptoraha eest asju ostma?

  • Milliseid uuendusi pakub plokiahela tehnoloogia väljaspool krüptorahasid?

  • Millised võimalikud tulevikuarengud Germanit kõige enam hirmutavad?

Saatejuht on Helen Serka-Sanchez

Head kuulamist!