Sisuturundus
27. mai 2022, 13:42

Saku Õlletehas aitab Eestit värskendada ja jagab laiali 50 000 eurot! Ott Lepland vuntsib üles Kärdla – aga mida teed sina oma kodukohas?

Veel on mõned nädalad, et küsida Saku Õlletehaselt toetust oma kogukonnaprojektile ja teha kodukohas midagi korda. Käed rüpes ei jää istuma ka Ott Lepland, kes võtab südameasjaks Kärdla linnaväljaku ja ranna istepinkide värskendamise. Võta Otist eeskuju, mõtle välja oma projekt ja kääri kodukohas käised üles, sest häid ideid toetab Saku kokku 50 000 euroga!

„Sakuga Värskeks“ ettevõtmise mõte on lihtne – puhuda kohalike toimekate inimeste eestvedamisel uus elu sisse mõnele unarusse jäänud paigale või objektile. Et väärtustada olnut ja rõõmustada kogukondi – ärksate inimeste poolt idee ja nende endi poolt ka teostus. Sakult rahaline tugi.

Värskendamiskampaania reklaaminäona kutsub kõiki tegusaid inimesi oma projekte esitama Ott Lepland, kes innustab tegudele ka eeskujuga. Tema valis oma isiklikuks värskendusprojektiks Hiiumaal Kärdlas linnaväljakul ja rannas asuvate pinkide korrastamine.

„Hiiumaaga on mul juba lapsepõlvest eriline side, olen ju seal pidevalt oma vanaemal külas käinud. Et olen varemgi saarel toimuvale käed külge pannud, siis valisin Kärdla ka seekord," märgib Ott.

Ott võtab vajalikud abivahendid ja tööriistad ning põrutab nendega Kärdlasse. Foto: RAUNO LIIVAND

Tõsi ta on, kohavalik pole Oti puhul üllatuseks – annetas ta ju 2011. aastal telesaate Laulupealinn võitjana 20 000 eurot Kärdla lauluväljaku taastamiseks. Samuti astus just Ott esimese artistina üles kahe aasta eest vastrenoveeritud Kärdla kirikus.

Värskendamist vajavat leidub kõikjal

Saku Õlletehase juhatuse liikme Jaan Härmsi sõnul võeti värskendamisprojekt ette põhjusel, et Saku hindab kestlikkust ning juba tehtu väärtustamist.

„Ilusal Eestimaal ringi sõites jääb iga aastaga üha enam silma ilusaid korrastatud rannaalasid, kiige- ja lõkkeplatse, parke, kultuurimaju. Aga selge on see, et korrastamist vajavaid objekte võib olla rohkem kui tegijatel on olnud mahti ette võtta,“ räägib Jaan Härms. „Seetõttu kutsumegi inimesi üles märkama oma kodukandis objekte, mis uut hingamist ootamas.“

„Pole oluline, kas tegemist on kesk- või äärelinnaga, küla või metsaga – loeb vaid, et pakutud projekt värskendaks midagi juba olemasolevat, omaks olulist ja liitvat tähendust kogukonna jaoks ning pakuks silmailu ja teeks heameelt ka kaugematele külalistele,“ lisab Härms.

Projekte saab esitada kuni 26. juunini. Lõpliku valiku võiduprojektide osas, mille vahel 50 000 eurot jagamisele läheb, teeb žürii. Toetatavad projektid selguvad 11. juuliks, võitjatega võetakse otse ühendust. Projektid peavad valmis saama hiljemalt septembriks.

Vaata lähemalt ka www.sakugavärskeks.ee

Saku Õlletehase juht Jaan Härms teab, et millegi kordategemine pakub rõõmu nii tegijatele kui teistelegi.