ÕNNELIK JÄRJEKORRALINE: 25 minutit enne politsei- ja piirivalveameti Tammsaare büroo avamist oli ajakirjaniku (pildil paremal) ees järjekorras kõigest käputäis inimesi. See on hea märk, et asjaajamine läheb kiirelt!

Foto: Marvel Riik
Eesti uudised
24. mai 2022, 16:20

USKUMATU! Kuidas õnnestus tipptunnil esitada passitaotlus vaid 35 minutiga? Saanuks ka rutem! (2)

Venemaa vallutuskäik Ukrainasse tegi väga populaarseks kõikvõimalike isikutunnistuste nagu passi ja ID-kaardi omamise-uuendamise. Kuidas on lood nüüd, kui tulisem sõda pole kuhugi kadunud, kuid suurte võitude asemel on ründaja pidanud leppima kibedate kaotustega, sh NATO laienemisega Läänemerel?

Türgi flirt Euroopa Liiduga pole erilisi edusamme teinud. ID-kaardiga sinna ei lenda. Selleks on vaja passi. Aga milles probleem, vajaliku dokumendifoto – otsevaade kaamerasse heledal ühevärvilisel taustal – tegemine võtab natukene katsetamist, aga on siiski tehtav nagu naksti, et kogu asjaajamine teha veebis politsei iseteeninduses.

Ilus mõte aga ei ela kaua. Kui professionaalse fotograafi abiga on piinlikult korrektne foto olemas, komistan iseteeninduses probleemi otsa, millest ei ole võimalik koduste vahenditega üle hüpata.

Edasi lugemiseks: