Raha

HINNARALLI EI LÕPE! Ekspert: pöördumatult kõrgete hindadega tuleb kohaneda (5)

LISA KOMMENTAAR

Paul23. aprill 2022, 14:46
Kui suured karvupidi kokku lähevad ja üks nendest kaotama hakkab, siis on mitmeks tuhandeks aastaks kõik asjad olematu hinnaga.
Kohaneja23. aprill 2022, 07:43
Juba kohanen. Nüüd ostan kõike tüki kaupa. Kaks õuna, 6 kartulit ...... jne. Osad jätan üldse ostmata, kuna need ei olnud nii vajalikud ostud või olid emotsioonidest tingitud. Toidud valmistan ise, võimalikult lihtsatest komponentidest ja koguseliselt mitmeks päevaks. Kõike saab parasjagu ja raisku ei lähe midagi. Õnneks ei ole pere toidu suhtes valiv ja on valmistoidust loobumisvõimeline. Kui varem käisin toidupoes igapäevaselt, siis nüüd piisab paarist korrast nädalas. Suvel kasvatan ise ka midagi kasvuhoones ja siis on poodi veelgi vähem asja. Eks nüüd peavad kauplused ka hakkama kohanema.
Võta parem jalad alla (kui invaliid pole?)26. aprill 2022, 09:54
...ja pane kartul mulda ja too varusid maakodu keldrist. Poest tükikaupa osta või seni mugavustega korteris Wolt'i oodata, pole perspektiivne.
Urmas23. aprill 2022, 00:34
„Viimati oli hinnakasv nii kiire 1996. aasta lõpus, kui siinsed hinnad ühtlustusid jõuliselt Lääne-Euroopa kõrgema hinnatasemega. Nüüdseks on hulk kaupu juba kallimad kui Euroopa Liidu riikides keskmiselt, näiteks rõivad, jalanõud, osa toiduaineid ja alkohol.“ Millal viimati? 5 aastat tagasi Šveitsis maksis Lidli poes 1kg kohviubade pakk 4€, sai ja piim meie hindadega samas klassis, suitsud ca 8€ pakk, liha-juust kallimad, alkohol enam-vähem samas hinnaklassis meie poodidega jnejne. Paneme nüüd kõrvuti tolleaegsed keskmised palgad- 1400€ vs 6000€, siis kus on toidukorv odavam?
Masso26. aprill 2022, 10:32
Seega pole probleem kõrgetes hindades vaid kodanike madalates sissetulekutes!? Aga miks me oleme nii vaeseks reformitud?