Maarja Krais-Leoski eestvedamisel võttis Selver kasutusse poekärud, mis sobivad puudega lastele. Tema tütar Elisabet istub seal meeleldi.

Foto: Robin Roots
Eesti uudised
6. aprill 2022, 16:29

KES HOOLIB? Millistes kauplustes on spetsiaalsed kärud puudega lastele? Rimi: käigu e-poes! Maxima: pole vajadust

„Ilma igasuguse liialduseta saan öelda, et spetsiaalsed ostukärud muutsid meie igapäevaelu oluliselt,“ rõõmustab liitpuudega lapse ema, kelle initsiatiivil võttis Selver kasutusse poekärud, kuhu saab istuma panna ka erivajadusega lapsed. Kas teised poeketid on – nagu suure suuga lubati – Selveri eeskuju järginud?

„Vaata, kui mugav see on, võrreldes tavalise poekäruga!“ kiitis poodidesse kirjutanud Maarja Krais-Leosk spetsiaalset ostukäru, sõidutades Peetri Selveris oma tütart Elisabeti. „Sa ei pea sinna last vinnama. Mõned lapsed on nii-öelda lödid, selles kärus on nad turvaliselt paigas.“

Õhtuleht kirjutas möödunud aasta oktoobris, kuidas Selver hankis Krais-Leoski kirja peale hoobilt spetsiaalsed ostukärud. Sellisesse kärusse saab lapse mugavalt istuma panna ja ta rihmadega tooli külge kinnitada. Nüüd, kui möödas on pool aastat, kinnitab Krais-Leosk veendunult: „Ilma igasuguse liialduseta saan öelda, et spetsiaalsed ostukärud muutsid meie igapäevaelu oluliselt.“

Elisabetile meeldib poes väga. Tal on alati suu kõrvuni, nii ka tema vanematel. Krais-Leosk ei pea enam abikaasaga kordamööda poes käima, üks kodus last hoidmas. „See on suur vabadus ja võimalus tunda ennast täisväärtuslikuna!“ rõõmustab Krais-Leosk.

Mida on teised poeketid teinud, et erivajadusega laste ja vanemate igapäevaelu parem oleks?

Edasi lugemiseks: