RAHAPESU: riigiprokuratuur kahtlustab abielupaari skeemis, millega aidati küberkurjategijatel kriminaalset raha peita.Foto: Arno Saar
Eesti uudised
6. aprill 2022, 10:04

Abielupaari ilusale elule pandi lõpp: aresti all on miljoni euro väärtuses vara

MASSIIVNE RAHAPESU: kas nunnu õnnitluskaart peitis endas kingitust lapsele või kuritegelikku raha? (3)

Riigiprokuratuur on veendunud, et helgetes toonides õnnitluskaart, mille kaanel mängib väike punaste põskedega tüdruk kaisukaruga ja millel ilutseb hiiglaslik number üks, peitis endas vanavanematelt saadud kingi asemel hoopis lapsevanemate kuritegelikul teel saadud raha. Veelgi enam: kahtlustuse kohaselt tõi kuritegelik äri neile sisse kaugelt üle miljoni euro.

„Õnnitleme esimese juubeli puhul,“ on lapsele adresseeritus pastelsetes toonides õnnitluskaardi sisse vene keeles kirjutatud. Alla on kirjutatud: babuška i deduška ehk vanaema ja vanaisa.

Kui politsei pealtnäha süütu kaardi mullu Pirital asuva maja puistamise käigus leidis, ei pälvinud nende tähelepanu kaart ise, vaid selle vahelt leitud raha. Riigiprokuratuur usub nüüdseks, et see on osa enam kui miljonist eurost kuritegelikul teel saadud rahast. Ja et selle raha omanikud on lapse vanemad Alina ja Anton, kes ehitasid riigiprokuratuuri kahtlustuse kohaselt aastate jooksul üles korraliku kriminaalse masinavärgi.

Edasi lugemiseks: