JUST NAGU KOOLIKIUS: Tööjõurendifirma kaudu töötaja palganud ettevõtja pahandab, et kuigi tema maksab täpselt, nagu lepingus ette nähtud, siis rendifirma on töötaja eest maksud maksmata jätnud.Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
1. aprill 2022, 16:00

Tööinspektsioon: ka tööjõurendifirma peab oma töötajate eest maksud ära maksma

Lihtsa inimese kottimine: tööjõurendifirma töötaja pidi arsti juures käima oma raha eest (5)

„See on nagu koolikiusamine. Me oleme mitu päeva mõelnud sellele, kuidas ja mida teha, et me Marinale halba ei teeks, sest ta ise soovitas seda teemat mitte puutuda. Ma ei oska edasi käituda,“ ütleb Krista, kes on toitlustusettevõtte juht ja palkas Marina tööjõurendifirma kaudu. Retseptiravimi pikendamiseks arsti juurde minnes selgus, et Marina ei ole haigekassas kirjas ja peab kõik kulud ise kandma.

Milline tööleping on Ukrainast pärit Marinal tööjõurendifirmaga sõlmitud, seda ei tea Krista ega saa näha ka reporter. Kui ajakirjanik hakkas teema vastu huvi tundma, siis võttis Marina tõrjuva hoiaku ning tema töölepinguni viimaks ei jõutudki. Viimane kontakt Marinaga kandis väga selge märki, et tema tööandja ehk tööjõurendifirma luges talle ilmselt sõnad peale. Kui ähvardav see vestlus oli, seda naine loomulikult enam ei öelnud. Sellepärast on kõikide loos osalejate nimed muudetud, kuid toimetusele teada.

Edasi lugemiseks: