Finantsekspert Kadri Mäsak.

Foto: Erakogu
Rahanutikus
26. märts 2022, 18:12

RAHAGA SÕBRAKS | Spekuleerid või investeerid? Finantsekspert Kadri Mäsak hoiatab, et neid omavahel segamini ajades võid börsil suurelt kaotada

Viimased nädalad on toonud kaasa börside üles ja alla liikumisi. Investorite seas on nii neid, kes on usinalt ostnud ja lootnud, et tabasid mõni aeg tagasi turu põhja, kui ka neid, kes on müünud ja usuvad, et tõsised langused on alles ees. Kui palju nende käitumisest on spekuleerimine ja kui palju investeerimine?

Minu jaoks tähendab investeerimine analüüsile ja investeerimisstrateegiale tuginevat raha teenima panemist mingiks kindlaks pikemaks perioodiks. Kuna börsid käivadki üles ja alla, siis olen arvestanud sellega, et teatud perioodidel ei ole kõik minu investeeringud kasvavalt rohelises ja väärtpaberid võivad kaotada oma väärtust. Sellegi poolest on minu pikaajaline eesmärk saavutada järjepideva ja analüüsil põhineva rahapaigutuse eest kasvu näol preemiat. Suur hulk sellest tööst on ka seotud börsi kõikumistest tekitatud emotsioonide taltsutamisega. Seda osa kindlasti ei tohiks alahinnata.

Edasi lugemiseks: