ASI POLE ÕIGE: Kelmid ei vali meil naha üle kõrvade tõmbamiseks aega ega kohta, sestap on targem kahtlased kõned pikema jututa lõpetada.

Foto: Vida Press
Raha
11. märts 2022, 22:30

Kuidas kelmid meie rahale küüsi taha saada üritavad

„Pane ruttu pinni, muidu ostetakse sinu kaardiga krokodill!“ ehk Kelmide ABC

Ei möödu nädalatki, kui keegi ei helista mulle ega paku mõnda soodsat võimalust kuhugi investeerida. Ukraina sõda pakkuvat kiiret hõlptulu. Vahel üritab mõni vigases inglise keeles rääkiv tegelane mind veenda, et peaksin kiiresti talle oma panga kasutajanime andma ja mobiil-ID PIN-koodi kasutades panka sisse logima. Kui on hetk aega, saab kuulda kohati absurdseid põhjendusi, et „teie kaardiga osteti just krokodill, kui kähku pinni ei pane, siis ostetakse teine veel“.

Politseinik Maarja Punak tõdeb, et kelmid ei vali aega ega kohta ning küüniliselt rikastutakse ka sõja arvel. Kelmid saadavad Ukraina abistamise sildi all inimestele õngitsuskirju, kutsudes üles annetama Ukrainale. Näiteks on palutud annetada krüptoraha, aga üles on pandud ka võltsveebilehti, kus humanitaarabiks palutakse saata raha, arvenumbrid on aga petturite, mitte heategevuslike organisatsioonide omad.

Edasi lugemiseks: