Investor ja koolitaja Kristi Saare.

Foto: Madis Veltman / Ekspress Meedia
Raha
19. märts 2022, 08:22

RAHA JA SUHTED | Kristi Saare ärgitab märkama ohumärke: „Väga palju on erinevaid mooduseid, kuidas pere rahaline seis õhku lasta.“

Kuna peredes ja ka ühiskonnas laiemalt rahaasjadest rääkima ei kiputa, siis võib end peale suhte purunemist leida puruvaesena lageda taeva all või lähedase surma korral suures pärimise sasipuntras. Kristi Saarel tuleb investeerimisnõu kõrval tihti ka selliste olukordade puhul lahendusi pakkuda.

Paljud probleemid saavad alguse sellest, et inimesed sageli ei mõtle, kuidas nende peres võiksid varasuhted olla reguleeritud. Paratamatult tuleb enamikel inimestel elu jooksul mingil hetkel vara jagamise või pärimisega kokku puutuda. „Minuni jõuavad tihti kirjad, mis algavaid kui investeerimisküsimused, kuid lõpevad kui suhtenõu. Nende seas on väga keerulisi juhtumeid, mis on seotud vara jagamisega peale lahku minekut või lähedase surma, kus pereliige on näiteks oma vara mõnda petuskeemi paigutanud. Tegelikult on väga palju erinevaid mooduseid, kuidas pere rahaline seis õhku lasta,“ mainib ta nähtu põhjal.

Edasi lugemiseks: