Foto: Envato Elements
Sisuturundus
21. veebruar 2022, 13:35

Puhkus plaanis? Enne reisi tee kindlasti ära need kolm asja!

Veebruari viimasel päeval algav koolivaheaeg tähendab paljude perede jaoks kuhugi sooja päikese alla või hoopis suusamägedele minekut.

Koroona-ajastul on eriti oluline astuda enne välisreisi need kolm sammu: uuri viimaseid piiranguid, testi kogu reisiseltskond ja sõlmi reisikindlustus.

„Korralik eeltöö on iga eduka reisi aluseks. Pandeemia keskel reisimine on keerulisem protsess, kui see oli paar aastat tagasi ning pelgalt passide väljaotsimisest ja lennujaama minekust enam ei piisa,” selgitab Confido vaktsineerimis- ja testimistegevuse juht Martin Talu, kelle sõnul tasub enim hoida silm peal kehtivatel piirangutel ning nii enda kui ka kaaslaste tervisel, sest just need on potentsiaalselt kõige kriitilisemad tegurid, mis plaanidele kriipsu peale võivad tõmmata.

Kontrolli kehtivaid piiranguid

Confido kodulehel on leitav IATA Timatic rakendus, mis kuvab kõik soovitud siht- ja transiitriigi piirangud. Timatic rakendus on Eestis tavakasutajale ainulaadne, sest tavapäraselt on see ainult rahvusvaheliste lennufirmade töövahendiks.

Testi enne ja pärast reisi 

Sõltumata sihtriigi piirangutest on koroonatest tegemine enne reisi väga tähtis. Olgugi et mõnedki sihtriigid testimist otseselt ei nõua, tagab see südamerahu ja nii enda kui ka teiste turvalisuse. Vastavalt nõuetele või tahtmisele saab teha kas antigeeni kiirtesti või PCR-testi – mõlemad variandid on Confido kliinikutes teostatavad ning mõlema puhul on võimalik saada endale ka nakkusohutust tõestav sertifikaat. 

Perega reisides saab antigeeni testi tegemiseks kasutada oluliselt soodsamat perepaketti ning neile, kel PCR-testi tegemine viimasele hetkele on jäänud, pakub Confido ka PCR-kiirtestimist Tallinnas Rocca al Mare keskuse, Lasnamäe Centrumi ja Nautica keskuse kiirkliinikus ning Tartus Lõunakeskuse kiirkliinikus. PCR-kiirtesti tulemuse saab kätte juba kolme tunniga ja on igati võrdväärne tavalise PCR-testiga.

Sõlmi reisikindlustus 

Reisitõrked on praegusel ajal kerged tekkima ning selleni võib viia kas ootamatu positiivne testitulemus või üleöö kehtestatud piirang. Kindlustuse olemasolul ei pea nende probleemide pärast ise muretsema ning samuti kaetakse võimaliku raviga seotud kulud. 

Neile, kes koolivaheaja kodumaal eelistavad veeta, soovitab Martin Talu end kindluse mõttes testida näiteks suuremate perekondlike või ka avalike ürituste eel. „Hoidke ennast ja lähedasi, püsige terved!“