Kohtutäitur Risto Sepp

Foto: Sven Arbet / Ekspress Meedia
Inimesed
6. veebruar 2022, 14:23

SA ISEGI EI USUKS SEDA! Kohtutäitur Risto Sepp kirjeldab lootusetuid olukordi: keegi oleks nagu tuumapommi majja visanud... (4)

„Oli selline tunne, nagu oleks keegi tuumapommi majja visanud. Maas olid hunnikus prügikotid. Lagi tilkus läbi ja põrand oli jääs. Kolijad kukkusid esimese korruse köögipõrandast läbi. Enamus inimesi ei kujuta ilmselt ettegi, milliseid korterite ja majade sisemusi kohtutäitur oma töös näeb,” räägib kohtutäitur Risto Sepp. Läbilõige ühiskonna valusatest probleemidest on kohtutäiturile näha paremini kui mõnes muus ametis.

„Päris ilma kohtutäiturite ja täitemenetlusteta meie ühiskond ei toimiks – sellel on riigis stabiliseeriv ja korrale kutsuv roll,“ vastab kohtutäitur Risto Sepp, kui temalt uurida ameti kohta, mis ühiskonnas pole just parima mainega. „Kui Eesti riigis poleks täitemenetlussüsteemi, siis meil tekiks sadades tuhandetes, kui mitte miljonites eurodes võlgnevuste sissenõudeid. Sellisel juhul kasvaks ka korrale allumatus, sest mingeid tagajärgi poleks. Näiteks jääksid elatised maksmata ja kahjukannatajate hüvitised tasumata. Politsei ei suudaks distsiplineerida kiiruseületajaid ja teisi seaduserikkujaid.“

Edasi lugemiseks: