VALI ENDALE SOBIV: Kui viimase aja elektrihinna rekordid on sinu rahakotile finantsiliselt talutavad, võiks eelistada börsipaketti – pikemas perspektiivis on see olnud soodsam ning eeldatavasti on seda ka tulevikus.Foto: Pexels
Raha
28. jaanuar 2022, 16:57

Milline elektripakett on sinu rahakotile kõige mõistlikum? (4)

Rikas pole see, kes hästi teenib, vaid ka mõistlikult kulutab. Praegu on igati paslik üle vaadata oma elektripakett – kui palju ja kellele mille eest makstakse. Mullu oli näiteks 110 600 tarbimiskohta, kus kasutati nn üldteenust ehk paketti polnud valitud. See on kõige kallim võimalus elektrit osta.

Elektrihind.ee ja gaasihind.ee asutaja Kert Valbet Go OÜ-st üritab tänases keerulises olukorras soovitusi anda. „Fikseeritud ja börsipakettide vahel valiku tegemine sõltub tarbija võimest suuremaid rahalisi kõikumisi taluda. Kui tarbija on hinnakõikumiste osas tundlik, tasub võrrelda fikseeritud pakettide hindu turul ning sõlmida soodsaim fikseeritud leping,“ annab ta soovituse. Siinkohal on oluline meeles pidada, et kui liitute fikseeritud hinna paketiga praeguste kõrgete hindade juures, tuleb kevadel uuesti hindu kontrollida ja olulise languse korral paketti vahetada – seda saab vajaduse korral teha igal ajal tasuta ning ei ole vahet, millise paketi valite või millise lõpetate.

Edasi lugemiseks: