Parem Sinust kogemusnõustaja Irene Annus.

Foto: Mari Luud
Tööelu
11. juuli 2022, 09:30

KUIDAS HEAD PALKA KÜSIDA? Igaühel on peidetud tugevusi. Palgaläbirääkimiste nõustaja: „Tihti on see inimesele endale suur ahhaa-moment!“ (4)

Palk on teema, mille üle kuuleme tavaliselt vaid nurinat. Parim Sinust kogemusnõustaja Irene Annus soovitab ise härjal sarvist haarata ja palgatõusust ülemusega juttu teha. Ta annab häid soovitusi millal ja kuidas sellest juttu teha.

„Mul on veel väga hästi meeles, kuidas ma 12 aastat tagasi masu ajal peale koondamist 11 kuud tööd otsisin. See oli omamoodi väljakutse, sest väga keeruline oli sel hetkel leida tööd, mis päriselt kõnetaks,“ meenutab Irene Annus aega, mil algas ka tema kogemusnõustaja tee. Kuigi see aeg oli raske, siis katsus ta märgata ka häid asju, mis olukorra lihtsamaks tegid.

Tööelust rääkides ei saa üle ega ümber palgateemast. Irene nõustamisele on jõudnud inimesi, kelle palk on jäänud pidama 10 aasta tagusesse aega. Oma turu keskmisest väiksemale palgale ei julgeta aga lisa küsida. Kogemusnõustajana aitab Irene neil hirmust üle saada.

Edasi lugemiseks: