Parim Sinust kogemusnõustaja Irene Annus.

Foto: Kollaaž (Mari Luud, ÕL)
Inimesed
13. jaanuar 2022, 16:21

„BÖRSISUPP“ | Palgaläbirääkimiste kogemusnõustaja: palgatõusu pole mõtet oodata, vaid seda tuleb ise küsida! (6)

Irene Annus teab omast kogemusest, kui keeruline on end tööotsingutel nähtavaks teha ja endale sobivad töötingimused välja rääkida. Palgarääkimiste kogemusnõustaja ja värbava juhina oskab ta anda nõu, milline peaks olema omanäoline CV ja kuidas oma väärtused maksma panna.

„Mul on veel väga hästi meeles, kuidas ma 12 aastat tagasi peale koondamist 11 kuud tööd otsisin. See oli omamoodi väljakutse, mille ma ületasin,” meenutab Irene Annus oma Parim Sinust kogemusnõustaja tee algust. Kuigi see aeg oli raske, siis näeb ta selles ka palju head, sest kui seda ei märka, siis on ka raske edasi liikuda.

„Meie organisatsioonist koondati 2010. aasta masu ajal 200 inimest. Sellel keerulisel ajal oli raske leida tööd, mis päriselt kõnetaks. Minu enda tööotsingute algus oligi minu esimene nõustamiskogemus. Võttes kokku selleks ajaks kogunenud kandideerimiskogemuse, tööintervjuud, kõikvõimalikud palga- ja töötingimuste läbirääkimised asusin kaardistama oma olukorda,” kirjeldab ta oma esimesi samme, et alustada lõpuks pea aastaseks kujunenud tööotsinguid.

Selles „Börsisupi“ osas räägibki Parim Sinust kogemusnõustaja Irene Annus sellest, kuidas valmistada ennast ette edukateks palgaläbirääkimisteks ja milline on CV, mis värbajale teiste hulgast kohe silma jääb.

Saatejuht on Helen Serka-Sanchez