Tööelu

HEA TEADA! Töötukassa abistab tööotsijat nii nõu, rahaliste toetuste kui ka koolitustega (26)

LISA KOMMENTAAR

Jutt25. jaanuar 2022, 18:50
..on nii nii ilus, hakka või uskuma.
Welder25. jaanuar 2022, 10:11
Sain ilusti koolitusele ja asi toimis kuni riik käskis seada piirangud.Mul jäi koolitus pooleli kuna pole lasknud solki lasta süstida ja ootan nüüd koolitusele pääsemist juba mitu kuud.Olen kohe valmis uuesti õpingutele minema.Tööandjad küsivad paberit mida mul pole. Istun siis raha eest kodus ilma asjata riigi rumaluse pärast.Esialgu pole töötukassale midagi ette heita.Nemad on ka hädas et mida teha riigi jäärapäise kangekaelsuse ja rumalusega.
ekspressmeedia25. jaanuar 2022, 08:59
Jah, tore, koolitusele saavad vaid natsipassiga viiruse levitajad.
veel25. jaanuar 2022, 05:13
mis jutt, sõnakõlks ja raharöövel, tööd sulle 15 min nägu arvutis ei paku keegi
koll25. jaanuar 2022, 05:10
seal on 15 min inimese jaoks ja küsitakse kas kuhugile kandideerisid ja midagi ei pakuta, mis ilus jutt ja lööklaused
ORACLE25. jaanuar 2022, 01:02
Töötukassa AITAB ise ennast õigustada.Aitab ka oma töötajatel mitte midagi tehes tööl püsida.Nõustamine on sõnakõlks ja naljanumber.Parim näide on see kui üks konsultant tegi ettepaneku- unustame nüüd koos uuest unistuste tööst .Klient oli just paar minutit tagasi öelnud, et kahjuks ta kaotas koondamisel oma unistuste töökoha.Niipalju siis konsultandi kuulamisest ja nõustamisest!!!!!!!
25. jaanuar 2022, 00:05
Seaduse järgi ei tohi tööandja töövestlusel minna isiklikuks ja sorida sinu eraelus. Aga seda nõuet eiratakse. Näiteks nii euroopameelse nimega ettevõte Paides (Euroleib) tunneb väga suurt huvi sinu eraelu vastu!
Tööandjad24. jaanuar 2022, 23:59
Siin riigis on ikka üsna palju selliseid tööandjaid, kes maksavad ümbrikupalka. Maksuamet teab neid firmasid, aga laseb kõigel toimuda. Kui sellega nõus ei ole, siis lihtsalt tööle ei võeta. Osad firmad aga kasutavad tööjõudu vaid neli kuud, kui töötajal on katseaeg ja madalam töötasu. Kui neli kuud saab täis, siis öeldakse, et nemad ikka ei vaja sind, et hakata järgmisi värbama, keda saab taas ära kasutada. Sellised tööandjad tuleks väga karmilt karistada!
24. jaanuar 2022, 20:47
huvitav, et sellest masinast läbikäinud tööotasijad pealkirjale risti vastupidist räägivad... kumb siis valetab?
k24. jaanuar 2022, 18:39
Nõustajatelt võiks kõsida ka reaalselt andmeid, et keda ja kuidas on neil nõustataud nii, et inimene on saanud kas koolitusele või tööle nende abil. Muidu hpoitakse palagal suurem kogus noori iniemsi aga töötajaid ettevõtetes ikka ei ole.
Viga on ikka tööandjas24. jaanuar 2022, 16:31
Tööandjad, kes kurdavad, et ei leia töölisi, vaadaku esiteks peeglisse! Tean väga palju juhtumeid, kus oskustöölist ei võeta oma erialal tööle. Jätan mainimata need firmad.
24. jaanuar 2022, 20:45
otse vastupidi! Peaksid just need nimed välja käima, et teised tööotsijad nendega mõttetult oma aega ei raiskaks...
Kui sul on väärikust, siis sa ei alanda teist24. jaanuar 2022, 16:29
Töötukassast pole küll mingit tolku. Viimane kogemus, kui kunagi seal käisin (Antslas), oli ebameeldiv. Mindi isiklikuks ja suhtumine oli mõnitav! Õnneks, et töötukassa seal linnas suleti! Inimesed, kes seal töötasid, puudus igasugune väärikus, kes ei sobigi oma ametisse!
hmm24. jaanuar 2022, 11:47
Koolitustele ei lasta kunagi, tööd neil vahendada midagi ei ole peale selveri komplekteerija. Karjäärinõustamine on lastele, sest kui töötukassa ametit ümber õppida tegelikuses ei võimalda, mis seal karjäärikeskuses ikka teha peale imalate motivatsioonikirjade kirjutamise? Töötukassa võiks kinni panna, tal puudub funktsioon. Abiraha oskab arvuti ka jagada, selleks ei pea olema tohutuid kontoreid, naisametnikke kelle töö on kaustade ühest nurgast teise tõstmine. See artikkel on puhas sisuturunduslik scam. Veel ettevõtlustoetust? Kirjutage lahti mida see toetus tegelikult kaasa toob.
mõtlik24. jaanuar 2022, 13:28
nõustun, omal nahal kogetud. Ja mis väga vajalik infovahetus keskkond (kasvõi isetekkeline) võiks olla noortele või siis ka kogemustega töötutele... tuua välja need tööpakkujad, kuhu " otsitakse" töötajat juba väga kaua aega aga ikka pole väärilist leitud, isegi kohapealse väljaõppe pakkumise korral :), ehk siis pikaajalised tööpakkujad...võrdselt pikaajaliste tööotsijatega. nii mõnigi võiks juba paar töökohta nimetada, kus temagi tutvusringkonnast on mitu käinud kandideerimas aga ei osutu valituks, põhjendusi muidugi välja ei tooda.
Õiglane24. jaanuar 2022, 19:34
Õige, Töötukassa sellisena ei vääri oma nime. Võiks tõesti kinni panna. Ei täida tõesti oma funktsiooni, suured laadaplatsid, ei mingit privaatsust. Kliendid istuvad üksteise kõrval ja kuuleme mis hädad on ühel või teisel. Kus nüüd see andmekaitse ja privaatsus on. Seinad paberist. Miks peab olema suur karjalaut ja sõitma ei tea kuhu teise linna otsa, et kuulata tänitamist. Õuduste õudus. Miks kontrollitakse kliendi andmeid nii tihti? Kui avan eesti.ee andmejälgija, siis ei näe muud kui seda, et jälle andmeid vaadanud TK, vahel kolm korda päevas, vahel õhtuti, siis keskpäeval kolm korda jne.
sass24. jaanuar 2022, 11:40
täiesti vale,kuhugi ei taheta saata,kas te ikka adute,mis koolitusel toimub,sest olete 60 aastane nii öeldaks teile,uskumatu,ainult psühholoogi juurde saad,
Mõttetu asutus24. jaanuar 2022, 10:36
Olen kahe perioodi vältel kasutanud kõiki Töötukassa teenuseid, mis võimalik on olnud. Koolitustele nad pigem ei lubanud. Karjäärinõustamised, motivatsioonikoolitused, psühholoogiline nõustamine - üks lihtne viis, kuidas teenusepakkujad riigilt raha lüpsavad. Töötu jaoks kasutegur nullilähedane. Ainuke kasu, mis Töötukassast saab on hüvitise maksmine. Aga selle jaoks ei ole ju vaja sadu konsultante palgal hoida, kes seal lihtsalt su nime taha linnukesi tõmbavad, kui igakuine külastus tehtud.
töötu24. jaanuar 2022, 15:58
Konsultandid tihti ei adu mida teevad. Selline tunne, et ei osata suhelda ega kuula kliente. Sunnitakse kodu maha jätma ja minema nt. Tallinnasse ja kuhugile teise Eesti otsa tööle. Sorry, aga tahan oma kodus elada ja oma kodukohas töötada. Tihti lausa irvitatakse näkku. Minu tuttav ei saanud nt. enam emakeeles head karjäärinõustamist oma kodukohas. Haritud inimesi saadetakse lüpsjateks ja nõudepesijateks. Selge, et kui muud väljapääsu pole siis lähen ja pesen nõusid, sest elada on vaja makse maksta. Lüpsjaks ei lähe, sest ei ole loomainimene äkki. Töötukassa töötajatel puudub inimlikkus.
Maali24. jaanuar 2022, 09:51
paar aastat tagasi oli koolituste tase seinast seina. kehvast väga kehvani. viie koolituse 20-st lektorist on 2 olnud väga heal tasemel ja ülejäänud 18 täielik naljanumber. pigem tehakse koolitusi, et linnuke kirja saada. täpselt sama lugu oli konsultantide tasemega.
Haritus25. jaanuar 2022, 14:12
Nüüd on rohkem koolitusi, aga kasu neist pole. Mina näiteks oma kodukohas eestikeelset koolitust ei saa. Olen eestlane, pakutakse eesti keele koolitusi ainult. Noh ehk veel raamatupidaja, personalitöö koolitust, IT-valdkond. Tahan vastavalt oma haridusele täiendkoolitust. Pead käima 3-6 kuud teise eesti otsa. Käiks ka kaugemale, aga igal ühel omad mured ja probleemid ja kahjuks ei saa kõik kaugele käia. Töötukassa ei ole ka sellele mõelnud. Konsultant ainult tänitab, et leidke lahendusi ja võimalusi. Tulge ja aidake siis. Olin olnud 2 kuud töötu ja öeldi, et kas juba harjunud töötu eluga?
Haritus25. jaanuar 2022, 14:18
Kuidas saab 2 kuuga harjuda olema töötu? Töölt ei lahkunud omal tahtel, meid lihtsalt mõnitati, tööandja aga naeris pihku ja tõestas, et must ei ole must vaid valge. Kes on andnud õiguse töötuid mõnitada? Tahan vastavalt omandatud haridusele tööd ja koolitusi. Kolida pole võimalus ja nii pead selles elus virelema. Enamus tahavad tööd teha, aga kahjuks ei saa. Olen eelkõnelejatega nõus ja aeg oleks Töötukassal silmad lahti teha, olla inimlikud ja võtta tööle inimesed, kes on inimeste inimesed mitte nö.plaani täitjad nagu nõuka ajal. Ülemus ei salli endast targemaid, nüüd usun seda.
Abc24. jaanuar 2022, 08:56
Mingi nali? Koolitusele sain väga raskelt kuna konsultandi jaoks oli see mõtetu. Pika vinnaga siiski sai aga õnnelik ta selle üle polnud. Seega ärge jaurake, et aitab, ainult oma trükkimise vilumust saavad arendada. Muud neid ei huvita.
17. jaanuar 2022, 12:36
Kui sa aga oled iseenda tööandja ja julged töö puudumisel töötukassasse minna,siis sõidetakse sinust üle
jah17. jaanuar 2022, 08:28
ei saa öelda et ignoreeritakse,siiski see pidev valguv tekst tulemusi ei too.Koolitusele saamisega oli igavene - järgmine kord - kuni loobusin. Eriti üle ei haibiks,head sõna osatakse öelda kuid põhitöö peab muidugi ära tegema. Ka puudub kontroll tööpakkujate suhtes,nii mõnegi afferisti otsa sattunud. Tänuväärne kuid nii kõikvõimas see nüüd ka pole.
Ja-Jah24. jaanuar 2022, 16:02
Kogu aeg ühed ja samad tööandjad otsivad töötajaid. Võetakse praktikale ja hiljem näidatakse ust. Töö tehtud, tööandjal raha taskus ja aidaa. Töötukassa võiks kontrollida, miks nii tehakse. Kui ühed ja samad tööandjad otsivad aastaid töötajaid, siis on seal midagi viltu ja miks peaksin sellise tööandja juurde tööle minema? Töötukassa on võtnud suure ampsu mida ei suuda täita. Ei suuda lahendada kõige lihtsamaid probleeme. Ei taha töötada enam tööandja juures kus saab mõnitada või tõestatakse, et oled pidevalt loll ja ei oska tööd teha.