Katri Teller on tuntud oma taskuhäälinguga Blondcast.

Foto: Kollaaž (Maris Saar, ÕL)
Inimesed
30. detsember 2021, 16:38

„BÖRSISUPP“ | Katri Teller ehk Blondcast: rahaliselt raske lapsepõlv tekitas minus nälja paremini elada

Tänases Õhtulehe majandusteemalises taskuhäälingus on külas Katri Teller. Ta räägib sellest, kuidas on kulgenud tema tee rahalise vabaduseni ning kuidas viia täide oma uue aasta lubadused.

Katri lapsepõlv kulges üsnagi kesistes majanduslikes oludes, kus vahel polnud oma elupinda või süüagi. Rahalised raskused lapsepõlves tekitasid nälja paremini elada, sest ta nägi, et see on võimalik. Hoolimata sellest, et tal oli väga noorest peale selge siht juba silme ees, siis tee finantsvabaduseni on kulgenud üle kivide ja kändude. „Ka mul on olnud rahaline puberteet. Mul läks hästi enne eelmist majanduskriisi. Korteri, mille ma siis ostsin, väärtus kasvas 100 protsenti, sellest hetkest, kui ma alles paberil olnud projekti ostulepingu allkirjastasin. Sellest miljonist kroonist, mis korteri müügi eest sain, jäin ma hiljem ilma,“ meenutab Katri aega, kui sai tehtud palju halbu otsuseid. Nendest suurtest kogemustest on ta palju õppinud. Nüüd on tema investeerimisportfellis 10 üürikorterit ning mitmete välismaiste ettevõtete aktsiad.

Suured eesmärgid põletavad läbi

„Kui me seame endale suured eesmärgid, millel pole tähtaega ega konkreetseid samme, siis me neid ka ei saavuta. Samuti pole mõtet panna endale liiga suuri eesmärke, mis meid kohe läbi põletavad, “ teab Katri omast kogemusest. Kuna elu mängib meile suuremaid ja väiksemaid vingerpusse, siis tasub endasse leebelt suhtuda, kui kõik eesmärgid täielikult ei teostu.

Oma töö tõttu on Katri pidevalt hästi palju reisinud, mis pole varem lasknud tekkida mõnusal rutiinil. Nüüd on ta saanud palju rohkem aega selleks, et muidu ootele pandud asjad ära teha.
“Ärme lase seda koroonaaega raisku! Ma ise olen oma elus päris palju soovinud, et keegi korraks selle maailma peataks. Nüüd ongi see juhtunud. Seega on hea aeg vähendada oma taaka või alustada uusi asju,“ leiab Katri.

Saatejuht Helen Serka-Sanchez