Foto: Teet Malsroos
Reisimine
23. detsember 2021, 10:43

Kuidas järgmisel nädalal Eesti-Soome ja Eesti-Rootsi vahel reisida? (4)

Seoses Soome ja Rootsi valitsuste reisipiiranguid puudutavate otsustega kehtivad alates järgmisest teisipäevast, 28. detsembrist Soome ja Rootsi reisimiseks uued nõuded.

Reisimine Eestist Soome

Alates 28. detsembrist tuleb kõikidel Soome reisijatel esitada riiki sisenemisel lisaks vaktsineerimistõendile või Covidi läbipõdemise tõendile ka negatiivne Covid-testi tõend (aktsepteeritavad nii PCR-testid kui ka antigeenitestid). Negatiivse testi tõendi esitamise nõue kehtib kõigile reisijatele alates 16. eluaastast. Erandiks on Soome kodanikud ja alalised elanikud, kellel on jätkuvalt õigus Soome siseneda ka testita ja sooritada test pärast saabumist oma kodukohas. Selleks, et testi tegemine oleks Tallinki shuttle-laevade reisijate jaoks võimalikult kiire ja mugav, suurendab Tallink laevadel Megastar ja Star pakutavate antigeeni testide tegemise võimekust alates 28. detsembrist 2021.

Reisimine Eestist Rootsi

Alates 28.detsembrist tuleb  kõikidel Rootsi reisijatel esitada riiki sisenemisel negatiivne COVID-testi tõend (aktsepteeritavad nii PCR- kui ka antigeenitestid). Negatiivse testi tõendi esitamise nõue kehtib ka vaktsineeritud ja COVIDi läbipõdemistõendiga reisijatele ja kõigile reisijatele alates 12. eluaastast. Erandiks on Rootsi kodanikud ja alalised elanikud, kellel on jätkuvalt õigus Rootsi siseneda ka testita ja sooritada test pärast saabumist oma kodukohas. Selleks, et testi tegemine oleks Tallinki laeval Baltic Queen Rootsi reisijatele võimalikult kiire ja mugav, alustab Tallink laeval Baltic Queen antigeeni testimise teenuse pakkumist reisi vältel alates 28. detsembrist 2021 ning testimise teenuse pakkumist alustatakse ka Stockholmi sadamas.

Neil reisijatel, kes teevad laevadel Megastar, Star, Baltic Queen edasi-tagasi reise sihtkohas laevalt maale minemata, pole testimise kohustust.