50 AASTAT TELEMAJAS: Praegu režissööri assistendi ametit pidava Jaak Tammearu osalusel on valminud legendaarsed telesaated. Pea alati on ta olnud taustamees, küll mitmes erinevas ametis, ja saanud sellisena telemaja elavaks ajalooks.

Foto: Daisy Lappard
Inimesed
21. detsember 2021, 22:30

50 aastat ETV kaadri taga!

Telemajas mitmeid ameteid pidavat meest hindasid peale kolleegide ka nii Eri Klas ja Georg Ots kui ka Alla Pugatšova

Telelegend Jaak Tammearu: tean, et kõik kuulsused on ka lihtsalt inimesed! (1)

„Kui ma tulin, siis oli siin erakordselt põnev. Just need koostööprojektid, kus kohtasid igat masti kuulsusi ja avastasid, et nemadki on lihtsalt inimesed,“ pajatab telemaja elav legend, sealseid erinevaid taustamehe ameteid pidanud režissööri assistent Jaak Tammearu. Tänavu täitus tal 50 aastat kulgemist mööda telemaja treppe. Jaak pole üksnes ETV kõndiv ajalugu, vaid on olnud pool sajandit lähedalt seotud ka paljude kultuuriinimeste ja -sündmustega.

Telesaadet ei tehta üksinda. Ükskõik kui populaarse saatejuhiga ka tegu poleks, selleks, et tema saaks eetrisse minna, peab oma osa ära tegema vähemalt 20 inimest. Produtsent, toimetaja, saatejuht, kes vahel on toimetajaga ühes isikus, režissöör, režissööri assistent ja abi, keda viimasel ajal kutsutakse administraatoriks, tele- ja filmioperaator, operaatori assistent, helioperaator, kel on stuudios samuti assistent, lavamehed, valgustajad, tehnikud, ülekandebussi tegelased, kaablivedajad, autojuhid, koristajad… kas keegi jäi nimetamata?

Edasi lugemiseks: