Foto: Pexels
Reisimine
26. november 2021, 06:22

Araabia rikkad turistid jooksevad Moskvale tormi

Kui varasemalt olid araablaste jaoks populaarseteks sihtkohtadeks Pariis ja London, siis seoses Euroopas valitsevate koroonapiirangutega on uueks lemmikuks muutunud Moskva. Meelelahutuski, mida nauditakse, on seal kandis meelierutavam.

Mitmed Moskva luksushotellid on täheldanud, et Pärsia lahe äärest pärit turistide numbrid on tõusnud alates eelmise aasta algusest, vahendab The Moscow Times. Jaanuarist septembrini külastas Moskvat 108 000 araablast, mis on sama palju kui neid käis Suurbritannias kogu 2015 aasta jooksul.

Rikkad araablased on Moskvas igati teretulnud külalised, sest lisaks viie tärni hotellides elamisele eelistavad nad ka kalleid restorane ja poode. Muuseumide ja teatrite külastamise asemel soovivad nad aga aega veeta jahil käies ja tankidega sõites.

Kõige enam külastasid Moskvat turistid Ühendemiraatidest (18 000) ja Qatarist (9000), kuid populaarne sihtkoht oli Venemaa pealinn ka egiptlastele. Samas saudid eelistavad reisida Kiievisse. Järgmisel aastal ennustatakse Moskvasse suunduvate araabia turistide arvu kahekordistumist.