Kollaaž

Foto: erakogu/ÕL
Rahanutikus
25. november 2021, 16:30

„BÖRSISUPP“ | Võlanõustaja Evelyn Eichhorst: kui juba praegu jääb kuu lõpus raha puudu, siis ei aita ka kiirlaen või järelmaks

Tänases Õhtulehe majandusteemalises taskuhäälingus on külas võlanõustaja Evelyn Eichhorst.

Pika staažiga võlanõustaja Evelyn Eichhorst näeb oma praktikas, kuidas tihti satutakse rahalistesse raskustesse põhjusel, et ei taheta mõne ostu hinnale ausalt otsa vaadata. „Toon võrdluse mõistliku rahatarbimise ja tervisliku toitumise vahel. Kui me koogitüki suhu paneme, siis me ju tegelikult teame, et see ei pruugi meile kasulik olla. Lihtsalt me ei taha seda sel momendil näha ja toredam on see koogitükk ära süüa. Sama on ka tarbimisega. Kui võtaksime hetke järele mõtlemiseks, siis saame aru, et ehk polnud mõistlik seda asja hetkel osta,“ paneb ta südamele mitte liigselt kulutada ainult hetkelise rõõmu nimel.

Räägime ka kiusatusest liiga kergekäeliselt kasutada järelmaksu või kiirlaenu, millest võib lõpuks kokku koguneda suur rahaline kohustus. Evelyn leiab, et kui kuu lõpus ei ole enam raha, siis ei aita kitsikusest pääsemiseks ka järelmaks.

Alati ei ole suure võlakoorma kujunemisel süüdi ka enda ostuotsused, vaid ollakse sattunud pettuse ohvriks. Tihtilugu on selliste inimeste aitamine aga üsna keerukas.

Evelyn jagab ka häid soovitusi jõulu ostupohmeluse vältimiseks.

Saatejuht Helen Serka-Sanchez