Foto: Unsplash
Kinnisvara
1. aprill 2022, 12:16

KUIDAS VÄLTIDA PUUKÜÜRNIKKE? Eesti eksperdid jagavad toimivaid nippe (1)

Pikaaegse üürniku valikut ei tohiks kindlasti jätta juhuse hooleks, sest nii võib tekkida ebameeldivusi nii omanikule, kui naabritele. Nõuandeid, kuidas leida usaldusväärne üürnik, jagavad üürikinnisvaraga tegelev Katri Teller ja kinnisvaraekspert Peep Sooman.

Katri Tellerile kuulub kaheksa üürikorterit, kuhu leiab üürilised ise ilma maakleri abita. „Maaklerit ei kasuta ma seetõttu, et soovin ise kõiki kandidaate näha ja nendega suhelda. Korralikult koostatud lepingud on mul juba endal olemas. Kuna ma ei kasuta maaklerit, siis saan võtta vahendustasu ja ühe kuu deposiidi asemel hoopis kahe kuu deposiidi. Samuti saan nii ka makseprobleemidele juba eos reageerida. Leian, et see on kasulik nii mulle kui üürnikule,” selgitab Teller.

Enne üürilepingu sõlmimist tasub tutvuda ka inimese taustaga. Seda on võimalik teha läbi internetiotsingu ja erinevate andmebaaside. Ühed olulisemad kohad, kust infot otsida on Pindi Kinnisvara juhatuse liikme ja kinnisvaraasjatundja Peep Soomani sõnul järgmised.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99