Foto: RENE SUURKAEV
Uudised
3. november 2021, 15:53

Taaskasutus on moes! Uus teise ringi kauplus müüs lao esimese kahe kuuga tühjaks

Kuigi näib, et taaskasutusmaastikul on tegijaid omajagu, on uutele tulijatele ruumi küll. Septembris Mustamäel ukse avanud heategevuspood Punane Ristik vajas juba Soomest uut kaubakogust.

„Taaskasutuskauplusi on palju, kuid eks nagu teisteski tegevusvaldkondades, on eristumine väga oluline. Mida meilt palju ostetakse on kodusisustus – värvilistest klaasnõudest kardinateni, eriti armastatud on skandinaavialiku disainiga tooted. Samuti on oluline, et riietel ei oleks nn kaltsuka lõhna ja ostetud rõiva võib kasvõi kohe selga panna,“ räägib Punase Ristiku juhataja Leelo Sui.

Ta lisas, et kuvand „vaesest taaskasutajast“ on jäänud minevikku. Teise ringi riideid ostavad ka need, kelle sissetulek on keskmisest märksa kõrgem. „Soovitakse eristuda ja kanda rõivaid, mida (kiir)moepoodidest ei leia,“ leiab Sui.

 

Punane Ristik on Eesti Punase Risti kauplus, mille müügitulu läheb Eesti enimhaavatavate inimeste abistamiseks. Kauplus asub aadressil Kadaka tee 54 ja on avatud tööpäevadel kell 10–19 ja laupäeval kell 10–17.