Kadri Mäsak

Foto: erakogu
Rahanutikus
19. oktoober 2021, 08:01

Rahatarkuse kolumnis kirjutab Kadri Mäsak, kes on rahatarkuse ekspert, investor ja eraisikute rahaasjade juhtimise platvormi MyFinancier juht.

RAHAGA SÕBRAKS | Rahatarkuse ekspert Kadri Mäsak annab nõu: kuidas anda lapsele taskuraha nii, et temast laristajat ei saaks?

Aina enam kogub populaarsust arutelu, kas lapsele peaks taskuraha andma või mitte. Mina olen taskuraha pooldaja, sest siis peab laps hakkama ise otsuseid vastu võtma, kuidas oma rahaga ära majandada. Targalt rahaga ümber käimisest on küll tore rääkida, aga kui praktika puudub, siis on see lihtsalt jälle üks näpuviibutus.

Tean, et osades peredes antakse lapsele tasu erinevate kodutööde tegemise eest. Selliselgi juhul saab laps hakata oma rahaga ümber käimist harjutama. Mina näen aga siin ohukohta, et ühel hetkel sirutab see laps iga kodutöö peale käe välja ja küsib tasu. Mulle isiklikult meeldiks, kui kodused toimetused kuuluvad kõigi pereliikmete loomulikuks peetavate kohustuste hulka ja selle eest kedagi tasustada pole vaja. Mulle ju keegi raha ei anna enda kodu koristamise eest ja ilmselt ei hakka ka kunagi andma. Miks ma siis peaks seda õpetama oma lapsele?

Edasi lugemiseks: