Kadri Mäsak .

Foto: Erakogu
Rahanutikus
9. oktoober 2021, 07:00

Rahatarkuse kolumnis kirjutab Kadri Mäsak, kes on rahatarkuse ekspert, investor ja eraisikute rahaasjade juhtimise platvormi MyFinancier juht.

RAHAGA SÕBRAKS | Rahatarkuse ekspert Kadri Mäsak õpetab: need on lihtsad ja tehtavad esimesed sammud finantsvabaduseni (1)

Olen 14 aastat olnud finantskonsultant ja sama kaua hallanud ka oma pere rahaasju. Tänaseks olen nii kaugel, et saan poes teha valikuid hinnasilte vaatamata ehk olen jõudnud finantsvabaduseni. Väga sageli küsitakse minu käest, kust tuleb alustada, et oma rahaasjad kontrolli alla saada. Kuna olen isegi nullist alustanud, siis tean omast kogemusest, et vastus sellele on tegelikult imelihtne ja kõigile jõukohane.

Kõige esimene samm oma rahaasjade kontrolli alla saamisel peaks olema iseenda finantskäitumise tundma õppimine ehk teadmine, kust rahad tulevad ja kuhu rahad on läinud, millele see peamiselt kulub ja milline on keskmine säästumäär. Teadmise juures ma ei mõtle ligikaudset arvamist, vaid reaalselt enda andmete analüüsist tulenevat teadmist.

Edasi lugemiseks: