Tiina Saar-VeelmaaFoto: Stanislav Moshkov
Tööelu
5. veebruar 2022, 12:04

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat  2021. aasta oktoobrinumbris. 

PERSOONILUGU | Tööõnneuurija Tiina Saar-Veelmaa: „Kui kõik sinu toredad sündmused on tööga seotud, siis sinu eraelu on juba ette kaotaja!“ (1)

Ilmselt on kõik elus tundnud tööstressi ja süüdistanud ennast saamatuses ning siis imestanud, et tühja tunnet ei leevenda ka palgasedel. „Selge on see, et ainult töö kedagi õnnelikuks ei tee,“ ütleb Tiina Saar-Veelmaa, kes on pikalt uurinud tööõnne saladusi. Kui aga muu elu on paigas, on tööl inimese terviklikus õnnetundes väga suur roll.

…Ka viriseval kolleegil, kellega ei taheta ehk seetõttu suhelda, on tegelikult mure, milles ta on üksi ning vajaks, et teda ära kuulataks. „Mulle tundub, et praegu on kõige suurem defitsiit teineteise mõistmisest ja austusest. Me ajame väga sageli kuulamise sassi oma kõne järjekorra ootamisega. Samal ajal, kui teine räägib, mõtled sina juba selle peale, mida ise rääkida, et kui ta lõpetab, siis öelda „Mhmhhh, mhmhh, see pole veel midagi, tead, mis minul juhtus!“,“ arvab Tiina. Oskus jäägitult teise jaoks kohal olla on väga paljudele inimestele võõras ja vajaks õppimist.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99