Seadusemuudatusega justkui hakataks metsa rohkem raiuma, et toota ka energiat. Samas tuleb kasutada tootmiseks siiski jäätmeid. All paremal on puidujäätmed, mida Eesti Energia kasutab energiatootmises.

Foto: Kollaaž (Aldo Luud, Eesti Energia)
Eesti uudised
30. september 2021, 17:17

UUS SEADUS KÜLVAB KÜSIMUSI: kas elektri tootmiseks hakatakse metsa maha võtma? Kuidas see mõjutab tarbijate rahakotti? (1)

Riigikogu võttis 29. septembril vastu seaduse, et taastuvenergia toetust saavad taotleda ka vanad elektrijaamad, kui põletatakse väheväärtuslikku puitu. Luba on tekitanud palju segadust ja tõstatanud küsimusi. Kas niigi suured raiemahud aetakse veel rohkem lõhki? Kas pole mitte silmakirjalik toetada taastuvenergiatasuga fossiilsel kütusel põhinevaid jaamu? Kuivõrd mõjutab muudatus elektrihinda?

Riigikogu majanduskomisjoni juhi Kristen Michali sõnul muudeti taastuvelektri vähempakkumiste regulatsioon paindlikumaks ja seetõttu alaneb ka elektrihind tarbijale. „Riik saab paindlikumalt vähempakkumisel tellida taastuvenergiat, mis annab turul konkurentsi ja leevendust hinnatõusu juurpõhjusele – kiirelt tõusnud hinnaga fossiilenergia.“

Edasi lugemiseks: