Foto: Kollaaž (5 × Helen Mihelson)
Reisimine
11. september 2021, 10:00

REISIKIRI JA GALERII | MITME NÄOGA KREETA: hunnitud vaated, koomilised müüdid ja puhkus hotellis, kus öö kõige odavamas toas maksab 700 eurot!

Kreetal veedetud aja jooksul saab selgeks, et sealsed inimesed oskavad elu nautida. Neil pole kuskile kiiret, peaasi et kõht oleks täis ja tuju hea.

Tõenäoliselt on võimatu leida eestlast, kes pole kunagi käinud Kreetal või ei teaks kedagi, kes on seal käinud. Kreeka saartest suurimana pakub Kreeta kõike, millest puhkaja võiks unistada. Maitsvaid sööke, rikkalikku ajalugu ja imeilusaid vaateid, ükskõik kus suunas sa ka vaatad.

Ja ilmselt kõige olulisem teadmine puhkajale: suviti sajab seal vihma iga paari aasta tagant. Niisiis pole imestada, et suvi läbi ja veel oktoobri lõpunigi lendavad Eestist tšarterlennud Kreetale mitu korda nädalas.

Sajad reisijad nädalas tähendab, et alati leidub mõni, kes pole rahul. Reisikonsultandid tegelevad seega kõikvõimalike, kohati isegi täiesti jaburate kaebustega. Näiteks oli ühe reisija arvates hotell liiga luksuslik (!) ja ta nõudis seetõttu hüvitist. Teine jällegi oli veendunud, et karastusjoogis polnud nii palju mulle, kui peaks. Tal olid oma väite tõestuseks isegi andmed ja arvutused...

Edasi lugemiseks: