Ajakirja Käsitöö tegevtoimetaja Liina Hergauk

Foto: Marika Ohha
Tee ise
13. august 2021, 17:40

Artikkel ilmus ajakirja Käsitöö 2021. aasta augusti-septembrinumbris. 

Käsitöö tegevtoimetaja Liina Hergauk: suvi oli reisimise, seikluste ja innustavate kohtumiste aeg! 

Käsitöö toimetus püüdis suvel soojade ilmade saabudes võimalikult palju kodukontorist välja saada. Peatoimetaja Epp ja toimetaja Marika veetsid aega oma maakodudes Muhumaal, kujundaja Mai-Liisi lemmiklinnaks sai Paide, toimetaja Lisetega võis kohtuda Hiiumaal, õmblustoimetaja Kristiina sõitis igal oma vabal nädalal Ruhnu saarele, keeletoimetaja Ingrid tegi koos lastega tervele Eestile tiiru peale, aga minu selle suve lemmikhetked on seotud Lõuna-Eestiga – Tartu, Võru, Tõrva ja Viljandiga.

Augustikuu Käsitööst leiadki toimetuse innustavaid kohtumisi meistritega Kesk- ja Lõuna-Eestist. Saa tuttavaks disainer ja käsitöömeister Katre Arulaga ning tema roosi- ja kindamustrite ning seto sõle ainetel rõivastega. Ja kui satud sinnakanti, astu läbi ka Katre meistrikojast Põltsamaal. Oma peeneid näputööoskusi tutvustavad lähemalt Tartus niplispitsiga tegelevad agarad naised. 

Õmblustöödega rändame meie armsatele saartele. Selle suve kleidid on loomingulist innustust saanud nii Reigi seeliku öödri lihtsusest, Muhu ja Kihnu jaki kaunistustest kui ka Muhu leeripõlle roosikimpudest.

Teised ajakirja olulised loomingulised abilised on kudumismeistrid Anna Verschik, Helena Tikunova ja Liina Õunapuu, kes jagavad uusi mustreid ja ideid sügisesteks kudumistöödeks. Tutvu kudumitega, kus kasutatud kaunist lainemustrit, aukudega mustrit ja telliskivimustrit.

Ning muidugi jätkame selle aasta ühe fookusteemaga, taaskasutusega, ning õpetame, kuidas õmmelda teksakangast mänguasju, tuunida öökappi ja valmistada ühest teksapükstepaarist koolilapsele vajaminev kraam. 

Käsitööd kokku pannes on meie jaoks ülimalt oluline leida üles need ägedad inspireerivad kohad ja ruumid, kus esemed üles pildistada. Otsime pildistamiskohti alati suure hoole ja austusega. Oleme tänulikud Tartu Ülikooli botaanikaaiale, kus veetsime pildistades mõnusa õhtupooliku ning Eesti Kunstimuuseumile, mille ümbrus pakkus palju lusti meie modellidele.

Seiklusrikast suvelõppu!

Käsitöö tegevtoimetaja, Liina Hergauk