MILLAL JÄLLE? Vahepeal nii raskesti kättesaadavaks muutunud Helsingisse reisimine on loodetavasti juulikuust taas võimalik.

Foto: Grove Media
Reisimine
9. juuni 2021, 14:45

MERELE LUSTIMA! Millal on lootust taas Soome ja Rootsi vahet kruiisida? (2)

Tallink müüb juba eestlastele pileteid juulikuistele erikruiisidele Ahvenamaale. Millal on aga loota, et taastuvad tavalised kruiisid ja pendelränne Soome ja Rootsi?

„Loomulikult inimesed soovivad väga reisida ja ootavad, millal saaks, aga kõik otsused ei ole meie teha ja meie taga,“ tõdeb Tallinki kommunikatsiooni peaspetsialist Kai-Ines Nelson. „Praegu on Soome riik kehtestanud väga karmid tingimused, millest pendelrände piirangud kehtivad hetkeseisuga kuni 26. juunini.“

Nelsoni sõnul on kõik paljuski kinni Soome otsuse taga, millal piiranguid leevendada. “Me siiski loodame, et see otsus tuleb lähipäevil,“ kinnitab Nelson Õhtulehele.

„Ootuspäraselt avaneb 1. juulist reisimine Eesti ja Soome vahel ka turistidele, arvestades mõlema riigi head vaktsineerimistempot ja pandeemia olukorra jõudsat paranemist,“ märgib pressiteates Tallink Grupi toote- ja müügidirektor Marina Jõgi.

Ka Rootsi-lõbureisid on veel ooterežiimil. „Ootame, et nakatumisnäitajad oleksid Rootsis piisavalt madalad, et reisimine oleks ohutu ning atraktiivne,“ sõnab Nelson. Ta lisab, et loodetavasti saab Tallinna-Stockholmi reisid avada vähemalt juulikuu keskpaigaks.