Video: Evelin Kivimaa, montaaž Katarina Kivimaa
Uudised
3. juuni 2021, 12:26

VIDEO JA FOTOD | NUTIKAD ÖKONIPID: külasta Lembela korporantide loodud virtuaalnäitust, kus kraanikauss on autorehvist ja lamp helikassettidest!

Kuidas hoida keskkonda, vähendada prügi tekitamist, elada teadlikumalt ning kõige selle juures ka elu nautida? Vaata virtuaalnäituselt!

Tudengikorporatsioon Lembela kutsus akadeemiliste organisatsioonide liikmeid jagama nippe, ideid ja leiutisi, mis aitavad hoida meie keskkonda puhtamana, vähendada jäätmete hulka ja hoida loodust. Sellest ideekorjest sündis virtuaalnäitus, mida saab külastada SIIN.

Muuhulgas näeb näitusel vannituba, kus kraanikausiks on pandud autorehv ning dušinurk ehitatud tühjadest pudelitest. Ent leidub ka lihtsamalt teostatavaid nippe nagu pakendivaba ostlemine, ühekordsete toodete väljavahetamine korduskasutatavate vastu – nagu näiteks väikese rebasega kohvitops – , omatehtud kosmeetikatooted jne.

Näituse korraldasid Lembela liikmed Jevgenia Uusväli, Evelin Kivimaa ja Doris Abe, kes jagasid seal ka enda nippe. Näiteks Doris jagas oma helesinist unistust. „Algul oli see vanaema vana ratas, aga jäi siis tema jaoks liiga kõrgeks. Isaga koos tegime rattaga igasugu asju, lisasime pidurid, tuled ja pasuna,“ räägib Doris, kes on rahul, et auto asemel oma helesinise jalgrattaga kruiisides säästab ta keskkonda heitgaasidest ja püsib vormis.

HELESININE UNISTUS: „See rattapilt on tehtud enam-vähem kohe, kui värv ära kuivas. Tundsin siirast rõõmu, et lõpuks saan ratast kasutama ka hakata, seni pidin seda üsna pikalt lihtsalt vaatama,“ räägib Doris Abe. Foto: Doris Abe