Uudised
16. juuni 2021, 09:20

VÄRSKES NIPIRAAMATUS | Kuidas valida pere vajadustele sobiv grill, kas maaelu sobiks sulle ning juhised, mismoodi teha jaaniks saunavihta

Juuni Nipiraamatu kaaneloos räägib teleekraanilt paljudele tuttav Angelica Udeküll, Wicca restorani peakokk, et jaanipäeval sööb ta eestlasena ikka šašlõkki, kuigi oskab teha ju igasuguseid hõrgutisi. Kokk ütleb, et lihtsaid maitseid, eriti neid, mis on meile ammusest ajast omased ja mida me armastame, ei ole põhjust salata. „Nagu rahvalaul ja -tants on kultuuri osa, on toitki selle maatükikese inimeste eripära,“ usub Angelica siiralt, olgugi et paljud toidud on Eesti kööki tulnud läbi me maad valitsenud võõrvõimude.

See on ka see, mille poole meid tõmbab. „Võime toiduga katsetada kõigega, aga kui pannkoogi söömiseks läheb, võtad mingil põhjusel ikka maasika- või mustikamoosi. Mõned kombinatsioonid on meie mälus kokku loodud.“ Kuigi me menüü on ajast aega sisaldanud ka palju jahu, teeks ta jahukesksetele toitudele ainsana möönduse ja neid liiga tihti süüa ei soovita. Miks, loe siit.

Suve hakul kaalub nii mõnigi pere linnast maale kolimist. Juuni Nipiraamatus anname sõna mitmele perele, kes selle mõtte ka teoks on teinud. Eri nurga alt maaelust lugedes saad ehk isegi mõtted selgemaks, kas selline samm sobib ka sulle. Testi ennast siin!

Nipiraamatu lugejate seas tehtud uuringust tuleb välja, et maaelust unistab lausa 21% linnas elavatest lugejatest. Mõtteid saad mõlgutada siin!

Pikas koduloos saad kaasa elada noore pere maakodu väga leidlike lahendustega sisseseadmise loole. Väga põnevalt ja nullkuluga ehitasid nad vanast kasvuhoonest endale välibaari. Sama üllatavate võtetega kerkis hoovis leiduvast materjalist õuele kätepesuvõimalusega välikemps. Snitti saad võtta siit.

Kui plaanid osta uut grilli, loe enne kindlasti grillimeistrite soovitusi! Vaata, mis eksperdi sõnul räägib söegrilli poolt, millal on parem gaasigrill ja kellele on ainus variant elektrigrill. Häid grillinippe, et igast lihast küpseks pehme ja mahlane amps, anname samuti. Loe siit!

Internetis on palju videoid, kus õpetatakse ise pitsaahju tegema. Nii mõnigi on sellise ka koduhoovi endale valmis teinud. Kas see end peale hinnavõidu ka ära tasub ehk kui head pitsad sealt tulevad, loe siit.

Mõnusat lugemist!