Tarbija

PABERKOTT VÕI KILEKOTT? Loe, miks keskkonnateadlane soovitab minna 30 aastat ajas tagasi! (4)

LISA KOMMENTAAR

saatanlik kilekott3. november 2021, 16:23
Paberkott on neile, kes autoga treppi sõidavad (ei-ei ole keskkonnale koormav :) ). Kui ikka jalgsi poekotiga kodu poole tatsad, on paberkott viimane valik. Eriti hea on paberkott muidugi vihmase ilmaga, jee!
Milline on öhukese kile ja paksu paberi ruutmeetri keskonnajälg?3. november 2021, 10:20
Kas keegi vöiks panna siia viite palju enerigat, kulub poekoti jaoks sobiva kile vördlusena paberi valmistamiseks. ärme unusta ka liimi ja tugevat saga osa mis paberkoti puhul on erinev ülejäänud osast. Ma ei tahaks uskuda, et tseloloosi ja paberivabrikud väga kekskonnasöbraliku oleks, ja ka pabaeri valmistamiseks kulub leeliseid, (lubi, väävel) pole taastuv tooraine. Puit tuleb kuidagi peeneks jahvatada ja kuumutada, selleks läheb palju energiat ... Kilekotti saab pesta ja kordukasutada aga pabekori korral muudab väiksemi niiskus vöi mehaaniline vigastus (terav pakendi serv, jöud)
Ammu loobunud toidukottidest 3. november 2021, 10:07
"Loodusele on kasulik, kui taolist kotti kasutataks vähemalt 100 korda." Ûkski möistlik restoraan vöi söökla ei osta toitu kile vöi paberkottides, ega korduvkasuta ja riidest kotte!! Asi on väga lihtsalt lahendatud sobivas möödus kastidega, mida siis kärutatakse köögiukseni. Sama vöib teha ka koduse köögis, nii ehk nii on vanematel ilmistel käru moodi ostuvahendid, noorematel nelja vöi kaherattalised söidukid. MIlleks on kotte üldse vaja kui oleme leiutanud ratta? Neid kaste siis vöib teha plastist vöi puust - pesta ja korduvkasutada 100+ korda
19752. juuni 2021, 14:41
3 ja pool kuud, AINULT!? Mul on poekotid õmmeldud vähemalt 10 aastat tagasi ja siiamaani kasutan neid samu. Esimese koti õmblesin mingist tulekustuti vooliku materjalist ja peale siksakitasin Boney M nimed, kes olid just ilmakuulsaks saanud. Ei mäletagi, millal ise viimase kilekoti ostsin.