Rahvusvahelisest tööturu-uuringust Decoding Global Talent 2021 selgus, et tervisekriisi tõttu laialdaselt levinud kaugtöö tegemise võimalus on tulnud, et jääda.

Foto: Paige Cody / Unsplash
Uudised
20. mai 2021, 06:08

RAHVUSVAHELINE UURING KINNITAB: 51% töötajaist eelistaks ka edaspidi kaks-kolm päeva kontorist väljas töötada

Rahvusvahelisest tööturu-uuringust Decoding Global Talent 2021, milles osales rohkem kui 200 000 töötajat 190 riigist, selgus, et tervisekriisi tõttu laialdaselt levinud kaugtöö tegemise võimalus on tulnud, et jääda. Kui paindlikku töökorraldust töötajad edaspidi sooviksid ja kuidas on viimane aasta uue töökoha valimist mõjutanud?

Kui enne tervisekriisi oli kaugtöö tegemine paljudele kättesaamatu, siis nüüdseks on suur osa töötajatest sellega kohustuslikus korras tutvuma pidanud. Uuringust selgus, et enamik töötajaid ehk 89% soovib ka tulevikus töötada vähemalt ühe päeva nädalas väljaspool töökohta.

Balti riikides on töötajad kaugtööga aga nii ära harjunud, et 51% inimestest eelistaks ka edaspidi kaks-kolm päeva kontorist väljas töötada. Täielikult asukohavaba töökorraldust pooldaks pisut alla viiendiku ehk 18% vastajatest, kuid 14% ei sooviks edaspidi üldse kaugtööd teha.

Olulised tegurid: kindlustunne ja meeldivad suhted

Ootuspäraselt mõjutas möödunud aasta ka tegureid, mida inimesed töö puhul oluliseks peavad. Paindliku töökorralduse kõrval hinnati kõrgelt töö kindlustunnet ja võimalust töötada finantsiliselt stabiilse tööandja heaks.

Kõige olulisemaks pidasid vastajad aga meeldivaid suhteid kolleegide ja tööandjaga ning head töö- ja eraelu tasakaalu. Ühtlasi pidasid töötajad väga oluliseks konkurentsivõimelist töötasu ja seda, et neid tehtud töö eest tunnustataks. Veel hinnati kõrgelt võimalust areneda ja teha ettevõttes karjääri, õppida juurde uusi oskusi ning loomulikult ka seda, et töö ise oleks põnev.

Lisaks selgus uuringust, et töötajatele on olulisemaks muutunud tööandja väärtushinnangud, mis peavad ühtima töötaja veendumustega. Nimelt välistab enam kui iga teine tööotsija (52%) kandideerimisel tööandjad, kes ei vasta tema veendumustele võrdõiguslikkuse, jätkusuutliku keskkonna ja vastutustundliku ettevõtluse teemadel.

Allikas: cvkeskus.ee